Vučević: Završetkom ovog projekta olakšavamo dalja ulaganja u Novi Sad
Miloš Vučević, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i šef Delegacije Evropske unije, Foto: Grad Novi Sad

obilazak

Vučević: Završetkom ovog projekta olakšavamo dalja ulaganja u Novi Sad

Novosađani su zavoleli novi Žeželjev most 

Objavljeno: 09.12.2019. 14:49h

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici obišli su pristupne saobraćajnice Žeželjevom mostu, a tom prilikom one su i otvorene za prolazak vozila. - Završetkom ovog projekta olakšavamo dalja ulaganja u Novi Sad, posebno u podgrađe Petrovaradinske tvrđave, i polako treba da se navikavamo da će taj deo grada biti pešačka zona. Кada država završi za nas veoma važan projekat u vezi sa brzom prugom Beograd-Novi Sad, mi ćemo imati okončane sve radove na ovom infrastrukturnom poduhvatu. Novosađani su zavoleli novi Žeželjev most. Кod starog mosta nismo imali ovako dobro projektovane i izvedene saobraćajnice i dobili smo daleko bolji ulazno-izlazni pravac sa sremske strane. Ovaj projekat je koštao 4,5 miliona evra, a finansirali su ga naši partneri iz Evropske unije. Biciklistička staza će biti spojena sa kejom, i ceo ovaj potez će biti potpuno uređen, kada se pomere izvođači radova ''Azvi'', a pripremamo uređenje čitavog keja sa sremske strane. Sada već uveliko pričamo o novim mostovima, nadamo se da ćemo dobiti jedan u okviru izgradnje auto-puta Ruma-Novi Sad, a i mi kao Grad spremamo projekte za nove mostove za nove generacije – naglasio je gradonačelnik Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Prema rečima ministarke Mihajlović izgrađeno je tri kilometra pristupnih saobraćajnica, tri kilometra kanalizacionih cevi i dva kilometra biciklističkih staza, a postavljeno je i osvetljenje. - Važno je da je izgradnja Žeželjevog mosta, koji je simbol Novog Sada, kompletno završena. Ova godina je veoma važna u oblasti infrastrukture, jer smo mnoge poslove završili, a mnoge započinjemo, naročito na teritoriji Vojvodine. Razgovaramo o tome da sledeće godine usledi nastavak radova na rekonstrukciji brze pruge Novi Sad-Subotica, a na jesen 2021. imaćemo brzi voz od Beograda do Novog Sada koji će moći da se kreće 200 km na sat. Pregovori oko izgradnje Fruškogorskog koridora su u završnoj fazi, i nastavljamo dobru saradnju sa Gradom Novim Sadom i Pokrajinom, kako bismo zajednički ulagali u infrastrukturu – istakla je Zorana Mihajlović.

Sem Fabrici ocenio je da je izgradnja Žeželjevog mosta važan projekat i za Grad Novi Sad i za celu zemlju. - EU je veoma predano radila na ovom projektu i ukupno je izdvojila 36 miliona evra bespovrtanih sredstava. Uz pomoć organa lokalne i republičke vlasti u potpunosti je realiziovan veliki i složen posao, i ko god prođe ovim mostom može da vidi novo lice moderne Srbije – rekao je Fabrici.

foto: Grad Novi Sad

On je dodao da je EU partner u mnogim infrastrukturnim projektima širom Srbije, te da će u tom pravcu i nastaviti svoje delovanje.

Bonus video:

(Espreso.rs/Grad Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media