VELIKA NOVINA U 10 GRADOVA U SRBIJI! Ovo će RADIKALNO da promeni neke stvari!
Beograd / Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

novitet

VELIKA NOVINA U 10 GRADOVA U SRBIJI! Ovo će RADIKALNO da promeni neke stvari!

Aplikacija je namenjena za interno informisanje zaposlenih o reformi javne uprave i obaveštavanje o njihovim pravima, obavezama, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje, a sve u cilju bolje primene zakona i samim tim boljih usluga za građane

Objavljeno:

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je aplikaciju "Oglasna tabla", koju je u pilot fazi počelo da koristi 10 gradova i opština.

Aplikacija je namenjena za interno informisanje zaposlenih o reformi javne uprave i obaveštavanje o njihovim pravima, obavezama, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje, a sve u cilju bolje primene zakona i samim tim boljih usluga za građane.

Prve lokalne samouprave čiji će zaposleni biti korisnici aplikacije u test fazi su Sombor, Zrenjanin, Кruševac, Кragujevac, Gradska opština Čukarica Beograd, Gradska opština Savski venac Beograd, Bačka Topola, Ub, Lebane, Gradska opština Palilula Niš.

“Ovo je prvi ovakav projekat koji će službenicima pomoći u radu i obezbediti im potrebnu podršku", rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, koji je napomenuo da su istraživanja javnog mnjenja koja sprovodi Ministarstvo pokazala da je tu komunikaciju potrebno unaprediti. Preko aplikacije službenici će imati informacije o aktivnostima u okviru reforme javne uprave, kao što je na primer, primena određenih zakona, mogućnosti stručnog usavršavanja, oglašavanje slobodnih radnih mesta.

“Cilj je da boljim informisanjem zaposlenih utičemo i na kvalitet usluge koju dobijaju građani”, rekao je ministar. Lokalne samouprave imaćete i svoj lični kutak za njihovu opštinu u kome će moći da objavljuju informacije važne za njihove zaposlene, kao što je informacija o radnom vremenu, novoj sistematizaciji ili drugim odlukama lokalne samouprave.

Plan je da nakon tekst faze u ovih 10 gradova i opština, aplikacija tokom seldeće godine bude dostupna svim zaposlenima u javnoj upravi.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.