MIĆA JE JUČE UPAO U KANCELARIJU I TRAŽIO DA ODUSTANEM OD UGOVORA MILOM ILI SILOM! Đorđević se oglasio nakon OBRTA!
Dejan Đorđević, Foto: Printscreen

HAOS OKO MEGATRENDA

MIĆA JE JUČE UPAO U KANCELARIJU I TRAŽIO DA ODUSTANEM OD UGOVORA MILOM ILI SILOM! Đorđević se oglasio nakon OBRTA!

Đorđević tvrdi da mu je Jovanović juče upao u kancelariju u rektoratu, i da, kako kaže, "iako nije verbalno pretio, njegov nastup jeste bio preteći".

Objavljeno: 14:14h

"Mića Jovanović mi je juče upao u kancelariju u rektoratu i tražio da odustanem od ugovora milom ili silom", tvrdi nesuđeni kupac Univerziteta "Megatrend" Dejan Đorđević.

Povodom jučerašnjih navoda da Mića Jovanović odustaje od prodaje i da Megatrend Univerzitet ipak neće promeniti vlasnika, Dejan Đorđević kaže da Jovanović pokušava da raskine ugovor preko medija, ali da je ugovor potpisan i da je važeći i da nikakav zahtev za raskid ugovora nije bobio.

Đorđević tvrdi da mu je Jovanović juče upao u kancelariju u rektoratu, i da, kako kaže, "iako nije verbalno pretio, njegov nastup jeste bio preteći".

- Tražio je da odustanem od ugovora milom ili silom - tvrdi Đorđević.

Ali, ugovor je već potpisan, i na snazi je, kaže on. Pregovori oko prodaje Megatrenda trajali su, dodaje, skoro dve godine, a tokom tog perioda "sastajali smo se u i Kanu i u Nemačkoj".

- Mada je gospodin Jovanović u poslednje vreme počeo često da se predomišlja, došlo je do sklapanja ugovora. Onda mi je par dana pre nego što je izašao dokumentarac na N1, poslao poruku da je vreme da preuzmem Univerzitet. Ja sam rekao da Univerzitet nema više istu vrednost. Dan nakon objave dokumentarca potpisali smo ugovor - priča Đorđević za "Blic".

- Ugovor je na snazi, a gospodin Jovanović hoće da preko medija raskine ugovor - kaže on, dodajući da su u ugovoru definisani načini na koji on može biti prekinut.

Osim što je do sada, kako tvrdi, uplaćeno 30 miliona na escrow račun, a ne lični račun Miće Jovanovića, koji je svojevrsi depozit, Đorđević, kako nam kaže, nije uplatio nijednu ratu od ukupne cene koja je dogovorena za Megatrend univerzitet. Dodaje i da nije u zakonskoj obavezi da uplati ništa, u prvih 30 dana od potpisivanja ugovora, odnosno upisa u registar.

- Da bih mogao da dam pozajmicu osnivača, moram da imam zakonske okvire - kaže Đorđević.

Dejan Đorđević tvrdi i da mu je Mića Jovanović poslao poruku danas, koju tumači kao "polupreteću". On mu je, kako tvrdi, napisao da se "ne pojavljuje na fakultetu pre ponedeljka, dok se sve ne dogovore".

Da li će tužiti Miću Jovanovića, Đorđević još ne može da kaže, potrebno je da se konsultuje s pravnim savetnikom, kaže.

Što se jučerašnje izjave Miće Jovanovića tiče, da ga je Đorđević prevario, kaže da su mu "zasmetali ti navodi".

foto: Zorana Jevtić

- Rekao je da je prevaren, a prevara je krivično delo. Takođe, prekršio je ugovor, pokušao je da ga raskine - kaže nesuđeni vlasnik "Megatrenda".

- U ponedeljak sam stupio na fakultet, nisam mogao sve probeme Megatrenda da rešim za dva dana - pravda se on.

Nesuđeni kupac pretučen?

Inače, Dejan Đorđević je u razgovoru za "Blic" tvdri i da su ga, tokom pre podneva, neposredno pre nego što smo ga pozvali, "tri osobe fizički napale isped zgrade".

U kojoj meri je povređen, šta se tačno dogodilo, nije mogao da nam kaže, rekavši da je "uzdrman i potresen".

Kako nam je kazao, policiju u tom trenutku još nije obavestio, prvo će kontaktirati pravnog zastupnika.

Ipak, samo nekoliko minuta pošto smo završili razgovor sa njim, stiglo je i njegovo zvanično saopštenje, u kome Đorđević navodi da mu "nikakav zahtev ili predlog o raskidu ugovora nije upućen, već je o tome saznao iz Jovanovićevih medijskih izjava".

"Nikakav zahtev o raskidu ugovra nisam dobio"

"Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem da do današnjeg dana na moju adresu, nije upućen zahtev, predlog ili ponuda koja u sebi sadrži nameru raskida, već o tome saznajemo iz ličnog obraćanja profesora Jovanovića pred TV kamerama. Ističem i da se u postupku realizacije ugovora decidno poštuje legislativa Republike Srbije i da će se dalje poslovanje, upravljanje i postupanje Univerziteta odvijati samo i isključivo uz poštovanje svih važećih propisa”, navodi Đorđević u Saopštenju.

foto: krst.org.rs

U saopštenju kaže i da je u žižu javnosti dospeo pre nepunih 10 dana, kada je kao "opšti punomoćnik svih članova konzorcijuma" potpisao ugovor kojim se menja vlasnička struktura Univerziteta Megatrend.

“Neverovatno je da bivši vlasnik Megatrenda odbija da u bilo kojem trenutku pomene da se u konkretnom slučaju radi o velikoj investiciji u sistem obrazovanja i velikom prilivu stranog kapitala iz Evropske unije, tačnije iz Nemačke. U zavisnosti od raspoloženja bivšeg vlasnika, pregovori o preuzimanju Univerziteta su trajali skoro dve godine uz učešće pravnog tima gospodina Jovanovića”, piše u Đorđevićevom saopštenju.

Dodaje da se “ovakvom negativnom kampanjom od strane bivšeg vlasnika nanosi nemerljiva šteta ugledu Univerziteta i brendu Megatrend”, kao i njemu i njegovim poveriocima.

“Kako je moguće da tokom celokupnih pregovora u kojem je učestvovao pravni tim Miće Jovanovića ne budu uočene nepravilnosti koje se odnose na konzorcijum i mene, odnosno naš (ne)kvalitet?”, pita se Đorđević u saopštenju i dodaje: “Bivši vlasnik Megatrend Univerziteta je istim veoma uspešno rukovodio gotovo trideset godina i uzdigao ga na veoma zavidan nivo. Da li je zaista neko poverovao u priču o njegovoj naivnosti, te da je navodno prevaren? Sumnjam”.

O naivnosti profesora Jovanovića, piše dalje u saopštenju, "najočiglednije govori visina njegove mesečne zarade" koju je, za obavljanje poslova savetnika rektora, "ishodovao za sebe mukotrpnim pregovorima".

Đorđević u saopšenju poziva Miću Jovanovića da javno iznese koji konkretno član ugovora nije ispunjen od strane konzorcijuma i njega lično i naglašava: "Olaka upotreba reči 'prevara' može prouzrokovati ozbiljne pravne posledice po gospodina Jovanovića".

"Jovanović da ode odmor na jug Francuske"

- Ukoliko razmotrimo stav gospodina Miće Jovanovića da je "Megatrend njegovo čedo", moramo se zapitati kakav je on otac, a imajući u vidu medijske istupe imenovanog. Ovim putem predlažemo profesoru Mići Jovanoviću odmor na jugu Francuske, a sve u cilju dalje uspešne realizacije ugovora, te istog molimo da prestane sa (ne)prijatnim iznenađenjima iz sata u sat - zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.