5G robotići na Festivalu nauke!
Posetioci mts postavke imaće tako priliku da (raz)otkriju u kojim sve oblastima će ova tehnologija uskoro naći svoju primenu, Foto: Promo

interesantno

5G robotići na Festivalu nauke!

Robotizacija mnogih procesa samo je jedna od mogućnosti koja će na festivalu biti prikazana kroz dinamičnu igru dva simpatična robotića, koji se kreću putem senzorâ za svetlost i za boje

Objavljeno: 05.12.2019. 15:16h

Peta generacije mobilne telefonije već izvesno vreme je tehnološka tema broj jedan. Predstavljanjem mogućnosti 5G tehnologije na Festivalu nauke, mts nas u saradnji sa kompanijom Ericsson dovodi na korak bliže budućnosti koju želimo da naslutimo. Posetioci mts postavke imaće tako priliku da (raz)otkriju u kojim sve oblastima će ova tehnologija uskoro naći svoju primenu.

foto: Promo

Robotizacija mnogih procesa samo je jedna od mogućnosti koja će na festivalu biti prikazana kroz dinamičnu igru dva simpatična robotića, koji se kreću putem senzorâ za svetlost i za boje.

foto: Promo

Mnoge oblasti će doživeti krupnu transformaciju i sasvim je jasno da primena 5G tehnologije neće zaobići ni gejmingu industriju. Gejmeri znaju koliko je važno da imaju brz i pouzdan internet, bez kašnjenja, a 5G će im upravo to obezbediti.

Da VR okruženje nije pogodno samo za gejming, posetioci će moći da otkriju tokom virtuelnog obilaska nekoliko objekata u Švedskoj, gde će moći da steknu veoma detaljan uvid u unutrašnjost jedne uobičajene poslovne zgrade ili doma, gotovo kao da se tamo upravo nalaze.

foto: Promo

Posetite mts postavku u Hali 3 Beogradskog sajma kako biste odškrinuli vrata naše buduće svakodnevice, ili da se razonodite uz različite zabavne naučne eksperimente koje deca kasnije mogu da ponove i u svom domu.

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media