S 2 GODINE NIKOLINI SU POČELE DA IZLAZE MODRICE: Sad ima 5 godina i LEUKEMIJU! POSLUŠAJTE VAPAJ NJENE MAJKE
Marijana Gutić sa decom, Foto: Privatna arhiva

POMOZIMO OVOM DETETU

S 2 GODINE NIKOLINI SU POČELE DA IZLAZE MODRICE: Sad ima 5 godina i LEUKEMIJU! POSLUŠAJTE VAPAJ NJENE MAJKE

Iako su jedno vreme mislili da je dobro, Nikolini se bolest opet vratila....

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Nikolina Gutić (5) iz Platičeva kod Rume se bori protiv teške bolesti, leukemije. Kako bi živela, mora da ode u Italiju na lečenje, a za to joj je potrebno 100.000 evra.

Marijana Gutić, majka ove drage devojčice se nalazi sa njom u Novom Sadu. Kako je rekla, njihova bitka traje od kada je Nikolina napunila dve godine.

foto: Privatna arhiva

Moje dete se razbolelo sa dve godine. Primetili smo da su počele da joj se pojavljuju modrice, i počela je lako da se umara. Kada je stigao nalaz krvi, doktor nas je odmah uputio u bolnicu gde smo za nekoliko dana čuli tu strašnu vest, priča Marijana.

Naime, devojčicina dijagnoza Akutna limfoblastna leukemija, a kada su roditelji čuli za dijagnozu, nisu mogli da dođu sebi danima.

Nisam mogla da verujem šta čujem, devet meseci se lečila u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i odmadine Vojvodine i još godinu i po pila citostatike. Tada joj se zdravstveno stanje popravilo, a onda su ponovo počeli slični simptomi i opet je počeo naš pakao, objašnjava majka za Espreso.co.rs.

Dodaje kako su ponovo otišli u bolnicu, a onda su opet čuli loše vesti.

foto: Privatna arhiva

Bila je dobro do oktobra, a kada smo je odveli u bolnicu, lekari su uradili sve analize, i ispostavilo se da se bolest vratila, to je bio novi šok za sve nas, dodaje očajna majka.

Kako nam je objasnila majka, Nikolina zna šta joj se dešava, kao i da će njeno lečenje trajati dugo. Takođe je svesna da će morati da ode u Italiju na transplataciju koštane srži.

foto: Privatna arhiva

- Nikolina ne ide trenutno u vrtić i najviše joj nedostaje mlađi brat, kao i njeni drugari sa foklora koji su organizovali svoj godišnji koncert za Nikolinu, priča Marijana i dodaje kako to nije jedna akcija koja je bila organizovana za pomoć njenoj ćerci.

U Platićevu je organizovan turnir u fudbalu kako bi se skupio novac za Nikolinu i njen odlazak u Italiju. U Novom Sadu su za Nikolinu i Kostu, njenog druga kojeg isto očekuje transplantacija, organizovane brojene akcije. Svima sam zahvalna i srećna što se ljudi javljaju da pomognu. Ipak i dalje smo daleko od cifre od 100 000 evra, koliko očekujemo da će nam trebati za troškove lečenja, objašnjava majka.

foto: Privatna arhiva

Podsećamo, dok se Nikolina od prošlog meseca s teškom bolešću bori u bolnici, njene komšije su organizovale humanitarni sportski turnir za koji se prijavilo 26 ekipa.

Nikolini možete pomoći donacijom na ovaj žiro račun.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.