ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA EPOHALNE VESTI ZA SVE GRAĐANE SRBIJE: Objavila je i ROKOVE
Zorana Mihajlović, Foto: Marina Lopicic

Uskoro!

ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA EPOHALNE VESTI ZA SVE GRAĐANE SRBIJE: Objavila je i ROKOVE

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović govorila je povodom početka gradnje autoputa i brze saobraćajnice

Objavljeno: 14:37h

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je početak gradnje autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica veliki dan za Srbiju i poručila da će na celoj teritoriji naše zemlje biti izgrađeni autoputevi i brze saobraćajnice.

- Danas je veliki dan za Srbiju, ne samo zbog današnjeg potisivanja ugovora za Moravski koridor, već i zato što u istom danu počinjemo gradnju autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica - rekla je Mihajlović na svečanom otvaranju radova kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministarka kaže da je završen Koridor 10 i autoput "Miloš Veliki" do Čačka, kao i da će uskoro biti otvorena i deonica od Surčina do Obrenovca.

- Srbija više nema vremena da gubi nijedan dan. U proseku ćemo raditi autoputeve i brze saobraćajnice za tri do pet godina - naglasila je Mihajlović i dodala da i to čini razliku između ovog predsednika Srbije i ove vlade u odnosu na prethodne.

Kako je rekla, ranije su građani čekali i godinama da neki putić prođe pored njihove kuće, dok će sada na celoj teritoriji Srbije imati autoputeve i brze saobraćajnice.

Mihajlović je dodala da očekuje od azerbejdžanske kompanije Azvirt da na izgradi autoput i brzu saobraćajnicu Ruma-Ssabac-Loznica u skladu sa ugovorom.

Izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica počela je danas kod Ssapca, gde će se graditi novi most na Savi.

Zamenik predsednika azerbejdžanske kompanije Azvirt Karaman Ahmedov rekao je da će autoput i brza saobraćajnica Ruma-Ssabac-Loznica postati arterija regionalne ekonomije i ocenio da će taj projekat doprineti regionalnoj integraciji, boljem životnom standardu građana i razvoju privatnog sektora.

Karaman je čestitao Vladi Srbije što je, kako je naveo, dala veliki značaj izgradnji infrastrukture, jer njen razvoj u svim zemljama igra važnu ulogu za ekonomski rast i stabilnost.

- Kao i do sada, kompanija Azvirt će nastaviti da sarađuje sa svim srpskim partnerima, institucijama i kolegama. Kao i do sada, zacršićemo sve radove u roku - rekao je Ahmedov.

Izrazio je očekivanje da će ovaj projekat doneti prosperitet građanima Ssapca, Rume, Loznice i okolnih gradova i sela i zahvalio je Vladi Srbiji na ukazanom poverenju prilikom realizacije tog i svih dosadašnjih zajedničkih projekata.

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov istakao je da je početak izgradnje autoputa i mosta preko reke Save značajan događaj za građane Srbije i dodao da se projekat realizuje u skladu sa strateškim parnerstvom dve zemlje.

- Siguran da će izgradnja autoputa uz učešće kompanije Azvirt biti završena blagovremeno i sa visokim kvalitetom zadovoljavajući sve savremene standarde gradnje - rekao je Hasanov.

Pohvalio je napore Srbije u izgradnji infrastrukturnih projekata ističući da je bio ambasador u tri zemlje, ali da nigde do sada nije video da se u jednom danu potpisuju ugovori i počinju radovi za dva velika projekta - Moravski koridor i autoput i brza saobraćajnica Ruma-Ssabac-Loznica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.