RADE JE RATOVAO NA KOSOVU I U VUKOVARU! Nema struju, vodu ni KNJIŽICU, živi u ŠUPI, a trenutno se nalazi u BOLNICI!
Rade Ćirić iz sela Sinja Glava, Foto: Privatna arhiva

21. VEK

RADE JE RATOVAO NA KOSOVU I U VUKOVARU! Nema struju, vodu ni KNJIŽICU, živi u ŠUPI, a trenutno se nalazi u BOLNICI!

Radeta su radioamateri pronašli u veoma teškom stanju, sa brojnim povredama i teško obolelog, nakon čega su ga odmah transportovali do bolnice gde je zbrinut...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Rade Ćirić iz sela Sinja Glava živi u potpunoj nemaštini, u kući bez krova, vrata, prozora. Nema struju ni vodu, nema nijedan dinar prihoda, a na svu muku je oboleo, a nema ni zdravstvenu knjižicu.

foto: Privatna arhiva

Pogledajte u kakvom paklu Rade živi u 2019. godini:

Naime, Rade i njegov rođen i brat su bili učesnici ratova na Kosovu i u Vukovaru, ali su obojica nakon toga rešila da prekinu kontakt.

Sada, zbog njegovog lošeg zdravlja, videli su se nakon mnogo godina. Njegov brat se takođe nalazi u teškom materijalnom stanju, radi u šumi i bavi se sečom drveća, ali i on jedva spaja kraj sa krajem.

foto: Privatna arhiva

Kada su se braća konačno srela u bolnici gde se Rade trenutno nalazi, suze su im potekle, što zbog bola, uspomena, ali i ponovnog susreta.

foto: Privatna arhiva

Milan Radovanović koji živi u susednom selu kaže kako Rade trenutno prima infuziju i kako se ne oseća dobro.

foto: Privatna arhiva

Rade se žali da ga boli u grudima, da mu je hladno, a na jednu nogu uopšte ne može da se osloni. Sreo se sa bratom u bolnici i to mu je malo popravilo raspoloženje, priča Milan za Espreso.co.rs.

Naime, Radeta su radioamateri pronašli u veoma teškom stanju, sa brojnim povredama i teško obolelog, nakon čega su ga odmah transportovali do bolnice gde je zbrinut.

Milan nam je takođe rekao kako je kuća u kojoj živi Rade totalno uništena, sa rupama u podu, a živi bez vode i struje.

- Kada smo ga našli, Rade je bio skroz dehidrirao, a kada smo mu dali da pije vodu, jedva je došao sebi. Našli smo ga u kući bez prozora umotanog u par ćebadi. On ima povrede po rukama i nogama jer živi u nehumanim uslovima, objašnjava Radovanović.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Ni Rade ni njegova porodica nema novca da plati troškove lečenja, a potrebna im je odeća i obuća.

- Ovom čoveku treba hitno pomoći. Njegovo stanje je bilo toliko loše da kada smo ga našli nije imao ni vodu za piće, a za hranu da ne govorimo. Svi koji su voljni da pomognu mogu kontaktirati Milana Radovanovića iz Radio kluba Pirot OVDE.

Takođe, možete uplatiti novac na ovaj žiro račun.

115-0038166002212-65

foto: Printscreen

Iako Rade nije želeo da ode u grad kako bi mu se ukazala pomoć, upornost njegovog komšije se isplatila i on se sada nalazi na lečenju u bolnici.

Naime, čovek se plašio da potraži pomoć jer nema ličnu kartu ni zdravstvenu knjižicu. Nakon što su ga iz Hitne pomoći uverili da ne treba da se boji, pristao je na lečenje.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.