SRPSKI VOJNICI SNIMLJENI NA JEDNOM VEOMA SPECIJALNOM VOZILU: Ovo je PONOS državne armije
Intenzivna obuka na oklopnom borbenom vozilu, Foto: Ministarstvo odbrane

na poligonu rujnik

SRPSKI VOJNICI SNIMLJENI NA JEDNOM VEOMA SPECIJALNOM VOZILU: Ovo je PONOS državne armije

U okviru obuke, pripadnici Кopnene vojske uvežbavaju postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, organizovanje patrole i zasede, uz praktičnu proveru teoretski stečenih znanja

Objavljeno:

Intenzivna obuka na oklopnom borbenom vozilu Lazar 3 i oklopno-izviđačkom automobilu BRDM-2MS realizuje se u delu jedinica Кopnene vojske. Na poligonu „Rujnik“ kod Niša izvodi se obuka na automobilima BRDM-2MS u novoformiranom oklopno-izviđačkom bataljonu, dok se u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ pripadnici Druge brigade kopnene vojske obučavaju za upotrebu borbenog vozila „Lazar 3“.

U okviru obuke, pripadnici Кopnene vojske uvežbavaju postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, organizovanje patrole i zasede, uz praktičnu proveru teoretski stečenih znanja.

foto: Ministarstvo odbrane

Obuci na poligonima i vežbalištima prethodila je nastava u učionicama i kabinetima, tokom koje su posade i posluge savladale teoretska znanja o sistemima i podsistemima vozila i naoružanja, kao i praktična obuka na održavanju i pravilnoj upotrebi sredstava.

Iskustva u korišćenju vozila u toku obuke su odlična, korisnici su stekli poverenje u mogućnosti i pouzdanost vozila i njihovih podsistema, a na predstojećim gađanjima biće u prilici da se uvere u vatrenu moć novih borbenih sredstava Vojske Srbije.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.