USPELI SMO! Dejan (5) ima cerebralnu paralizu, baka nije mogla da ga odvede u BANJU! JEDAN POZIV REŠIO JE SVE
Dejan Radojičić (5) boluje od cerebralne paralize i epilepsije, Foto: Privatna arhiva

TUŽNO DETINJSTVO

USPELI SMO! Dejan (5) ima cerebralnu paralizu, baka nije mogla da ga odvede u BANJU! JEDAN POZIV REŠIO JE SVE

Dečak je rođen u petom mesecu, a odmah po rođenju život mu je zadao težak udarac

Objavljeno: 12:40h
Ivana Bradanji

Petogodišnji Dejan Radojičić iz Sremske Mitrovice boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Dečak je rođen u petom mesecu, a odmah po rođenju život mu je zadao težak udarac. Otac ga je ostavio dok je bio u inkubatoru, a majka mu je završila u bolnici za duševno obolela lica.

Od tada o njemu se brinu baka Milanka i deka, koji su u veoma teškoj finansijskoj situaciji, budući da su ih stigle godine, a život sa bolesnim detetom posebno košta. Dejanu svakog dana trebaju lekovi, hrana, pelene... A tuđa nega od 10.000 dinara i Milanka penzija ne pokriva ni polovinu troškova koje imaju.

foto: Privatna arhiva

- Ja sam mu i otac i majka, samo mene ima i dok sam tu gledam da mu bude lepo, jer posle kad ode u te ustanove, znate i sami kako je tamo. Imam snage za sve, jer moram da imam, potrebna sam mu.

Ovako je započela priču hrabra baka za Espreso.co.rs koja se svim snagama, bez obzira na životne okolnosti, bori za svog unuka koji joj je sve u životu.

foto: Privatna arhiva

- Dejan je bez obzira na sve, veseo, igra se.. 19. decembra bi trebalo da idemo u Banju Koviljaču, to su mu doktori propisali kao rehabilitaciju. Njega sam spremila, dobri ljudi su nam pomogli, ali ja nemam ništa, tamo mi treba svašta, kupaći kostim, peškiri, bade mantili, nikad ništa od toga nisam obukla, a sada moram da budem non stop uz njega, jer sam mu potrebna - priča Milanka.

- Tamo ćemo biti 21 dan, što znači da mi treba najmanje 21 presvlaka za dete. U banji su nam potrebne i posebne pelene koje može da nosi u vodi, a jedna košta 80 dinara. Tek, gde su svakog dana mleko, vitamini, njegovi lekovi... - priča Milunka koja kaže da je svaka pomoć dobrodošla.

foto: Privatna arhiva

Međutim, Milanka je naišla na ogroman problem kada joj je Republički fond filijala za sremski okrug u Srmskoj Mitrovici, naznačio da prevoz za banju bude autobuski, što je potpuno neizvodoljivo s obzirom na njegovo stanje.

foto: Privatna arhiva

- Najviše nam predstavlja problem taj prevoz, jer ja ne mogu autobusom da nosim i njega i kofere, i invalidska kolica... Nemamo kako da idemo, već danima se mučimo da nađemo prevoz kako bismo tamo stigli kako treba - priča kroz plač baka Milanka.

Ova priča nas je duboko potresla, te smo pozvali Gradsku bolnicu u Sremskoj Mitrovici i obavestili ih o ovom slučaju kako bismo pronašli rešenje. Tamo smo naišli na veliko razumevanje direktora bolnice dr Živka Vrcelja, kao i pomoćnika direktora za tehničke poslove, Vladimira Divljaka, koji su oberučke prihvatili da pomognu malom Dejanu.

Ovim humanim gestom vratili smo baki Milanki bar na kratko osmeh na lice, a svojim malim delom, a velikim srcem pokazali da je ljudskost i ovog puta pobedila.

Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici to možete učiniti uplatom na dinarski račun: 160-516434-58, Erste banka, na ime Milanka Gašpar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.