DEJAN JE SLOMIO VRAT KAD JE NAPUNIO 18 GODINA! Danas je šampion koji UPUCAVA medalje NA SVAKOM TAKMIČENJU (VIDEO)
Dejan Jokić, Foto: Privatna arhiva

bravo!

DEJAN JE SLOMIO VRAT KAD JE NAPUNIO 18 GODINA! Danas je šampion koji UPUCAVA medalje NA SVAKOM TAKMIČENJU (VIDEO)

Moto ovog mladog momka je da se uspeh gradi samo vrednim radom

Objavljeno: 15:18h

Dejan Jokić ima samo 25 godina i obara sve rekorde!

Ovaj mladić, koji je danas osoba sa invaliditetom, koja može da se pohvali nizom medalja u parastreljaštvu, rodom je iz Jamene, u kojoj je rođen 1994. godine.

Imao je samo 18 godina kada se povredio i ostao u kolicima.

- Povredio sam se 2012. godine. Sa društvom sam se kupao na Savi, i tamo mi se dogodila nesreća. Skočio sam u vodu i slomio vrat. Pukla su mi dva vratna pršljena, i ta povreda me je iz hodaćujeg položaja poslala pravo u kolica... - počinje svoju priču Dejan.

Povreda kakvu je doživeo, i dijagnoza kvadriplegije, nije ga sputala. Već 2013. godine ušao je u svet sporta, da bi tri godine od nesreće osvojio prvu medalju.

Preporuka lekara bila je samo korak koji će, kasnije se ispostavilo, šalje na šampionsko postolje.

- Sportom sam se bavio i ranije, i pre nezgode. Doktorka mi je posle povrede preporučila da bi trebalo da počnem ponovo da se bavim nekim sportom, ali da moram biti svestan da to ne može biti kao pre... Odabrao sam streljaštvo... Mnogo mi se svidelo, to je bila ljubav koja se rodila odmah. Uspeo sam u tome zahvaljujući porodici koja je bila uz mene. Da nisam imao porodicu uz sebe, siguran sam da ne bih imao ni takve rezultate...

I zaista, rezultati koje je ovaj mladi momak imao na takmičenjima, zaista su fascinantni.... Tri godine posle nesreće, uzeo je jedno od najvećih sportskih odlikovanja...

- Godine 2015.godine bio sam državni prvak... U reprezentaciju sam ušao 2016.godine i iste nastupan na SK u poljskoj gde uzimamo dve ekipne medalje (dva srebra). Godine 2017. sam ponovo bio državni prvak iz serijske vazdušne puške... Iste godine zauzimam četvrto mesto pojedinačno i dva srebra ekipno u Poljskoj na SK, kao četvrto mesto pojedinačno i dva srebra ekipno na SK u Osjeku. Potom 2018. godine idem na SP u Južnu Koreju i tu kao ekipa uzimamo zlato i postajemo svetski prvaci. Iste godine u Beogradu na Evropskom prvenatsvu uzimam tri medalje (dve ekipne, zlato i bronzu, i pojedinačno uzimam srebro). Ove godine, otišli smo na SP u Australiju i tu kao ekipa uzimamo dve medalje, zlato i bronzu i obaramo svetski rekord.

- Ujedno, uzeo sam i kvotu za paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine, tako da je to sledeće takmičenje za koje se pripremam - priča Dejan.

Uspeh nije samo red. Uspeh je vredan rad, smatra ovaj momak.

- Put ka uspehu, sa moje tačke gledišta je to kada odaberete ono čime želite da se bavite i u tome date sebe 100 odsto. Uspeh je ono što dolazi trudom i svime onime što date.

Nesreća mu je promenila život, i promenio mu svet iz korena. On je dao svoj maksimum i iz nesreće svoju budućnost promenio na najbolji mogući način.

- Osobe sa invaliditetom ne smeju da se povuku u sebe...Svako treba da pokuša da se bavi sportom. Sport je način na koji čovek "počinje ponovo da živi". Upoznaju se novi ljudi, svi problemi se mnogo lakše rešavaju... sve je lakše - sport je lek - izričit je paraolimpijac.

foto: Promo

Bonus video:

(Espreso.co.rs / S.T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.