TEMPERATURNI ŠOK NAM STIŽE SUTRA! Posle današnjeg dana sledi nam totalni preokret!
Hladno vreme u Srbiji, Foto: Beta / Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA

TEMPERATURNI ŠOK NAM STIŽE SUTRA! Posle današnjeg dana sledi nam totalni preokret!

Veliki preokret sledi sutra kada će temperatura biti osetno niža od današnje

Objavljeno:

Kalendarski smo sve bliži početku zime, a vremenske prilike su i dalje mešovite. Košava je prestala da duva, za nama je izuzetno kišovit dan, dok je danas temperatura iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Jutros se zabeleo Kopaonik, a da li će ovih dana i u Beograd da stigne zima, i kakvo nas vreme očekuje, saznajemo od meteorologa Đorđa Đurića.

- Juče i danas je toplije vreme nego prethodnih dana, a i za ovo doba godine, generalno. Danas je za nijansu svežije jer duva zapadni vetar - rekao je za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

Veliki preokret sledi sutra kada će temperatura biti osetno niža od današnje.

- Tokom noći doći će do prodora vazdušne mase sa severa i severozapada, tako da će biti osetno hladnije u subotu. Temperatura će biti i za 10 stepeni niža nego danas - rekao je Đurić.

Sutra će duvati prolazno jak severozapadni vetar, a očekuje se i kiša, dok će u planinskim predelima padati sneg. Ipak, posle podne će doći do razvedravanja.

- Temperatura će se kretati od 7 do 11 stepeni, s tim što se maksimalna očekuje tokom jutra, dok će tokom dana temperatura biti u padu - dodaje Đurić.

Drugog dana vikenda biće vedro, ali hladno, a temperatura će se kretati između 4. i 8. podeoka.

- U Beogradu će maksimalna temperatura biti 6 stepeni, a biće i mraza, što znači da će temperatura ujutru biti ispod nule - objašnjava Đurić.

Posle podne i uveče doći će do povećanja oblačnosti, što će biti uvod u jače naoblačenje koje će uslediti u ponedeljak.

- Prvog dana naredne sedmice očekuje nas naoblačenje sa kišom i jak vetar koji će krajem dana biti u skretanju na severozapadni. Termometar na živi će pokazivati od 5 do 11 stepeni, a temperatura će biti u padu prema večeri, tako da će kiša usled zahlađenja preći u sneg u brdsko planinskim predelima, južno od Save i Dunava, dok se u Vojvodini očekuje prestanak padavina - rekao je Đurić.

U utorak će biti hladno i oblačno ujutru, sa padavinama, osim u Vojvodini u kojoj će biti sunčano. U toku dana i u ostatku Srbije dolazi do razvedravanja. Temperatura će varirati između 3 i 6 stepeni, i može se reći da će biti "u skladu sa kalendarom".

Sreda donosi hladno vreme, ali kišobrani neće biti potrebni.

- U sredu nas očekuje suvo i prohladno vreme sa maksimalnom temperaturom oko 5 stepeni - kazao je Đurić.

Sve one koji još nisu spremni za zimu obradovaće porast temperature u drugom delu naredne sedmice.

- Nakon nekoliko hladnijih dana,u drugom delu naredne sedmice očekuje se porast temperature. Biće i preko 10 stepeni što je iznad proseka za ovo doba godine - zaključio je Đurić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.