GROZDOMIR MATIĆ JE BIO PRVA OSOBA KOJA SE POJAVILA U EMISIJI VREME JE ZA BEBE! Ovako sada izgleda njegov ŽIVOT!
Grozdomir Matić, Foto: Filip Plavčić

POZNATA BEBA

GROZDOMIR MATIĆ JE BIO PRVA OSOBA KOJA SE POJAVILA U EMISIJI VREME JE ZA BEBE! Ovako sada izgleda njegov ŽIVOT!

Gordana se odlučila da rodi četvrto dete jer je priželjkivala dečaka. Ta odluka je u njihovoj okolini prihvaćena hrabro, ali i konzervativno!

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Grozdomir Matić postao je junak emisije, "Vreme je za bebe" koja se prikazivala na RTS-u. On je bio prva beba koja je predstavljena širokim narodnim masama na taj način.

Naime, Matići iz planinskog sela Gornje Košlje u opštini Ljubovija su postali junaci emisije "Vreme je za bebe" pre mnogo godina. Krupan dečak Grozdomir bio je četvrto dete, a cela porodica je priželjkivala muško dete.

Kada je njegova majka Gordana saznala da čeka dečačića, njenoj sreći nije bilo kraja. Roditelji su ga obožavali, a sestrice su ga odmah zdušno prihvatile.

foto: Filip Plavčić

Naime, kako je ranije objašnjeno u pomenutoj emisiji, Gordana se odlučila da rodi četvrto dete jer je priželjkivala dečaka. Ipak, odluka je u njihovoj okolini prihvaćena hrabro, ali i konzervativno.

Sada, u mestu Gornje Košlje, školu pohađa četvoro učenika od kojih je jedan upravo Grozdomir Matić. U tu školu idu đaci svih uzrasta i prilagođena je učenicima koji slušaju nastavu do četvrtog razreda.

foto: Filip Plavčić

Učitelj, Nenad Simić kaže da je Grozdomir dobar i vredan đak, kao i da je poznat u celom selu, ali i Ljuboviji.

foto: Filip Plavčić

Pitali smo malog Grozdomira da li mu prija slava koju je imao još od malih nogu.

foto: Filip Plavčić

Znaju me po toj emisiji, ali ne volim da se hvalim. Svi su čuli za mene i tu priču, ali to je prošlo. Sada sam se posvetio učenju, a volim i da igram fudbal, priča Grozdomir za Espreso.co.rs.

Naime, ovih četvoro đaka nakon što završe četvrti razred, neće se prebaciti u drugu školu u Ljuboviji, koja prima učenike od četvrtog do osmog razreda, već će napustiti mesto u kojem su se rodili i gde su odrasli.

foto: Filip Plavčić

Poražavajuća statistika kaže da mladi sve više napuštaju Ljuboviju i okolna mesta, a broj učenika u mnogim školama je jednocifren.

Mnogi od ovih đaka će sreću u daljem obrazovanju potažiti u većim mestima, poput Valjeva.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.