MIROSLAV (34) IMA SAMO JEDNU ŽELJU, DA PONOVO STANE NA SVOJE NOGE: U ovoj borbi mu je potrebna naša POMOĆ (VIDEO)
Miroslav Milutinović od 2014. je nepokretan, Foto: Printscreen

budi human

MIROSLAV (34) IMA SAMO JEDNU ŽELJU, DA PONOVO STANE NA SVOJE NOGE: U ovoj borbi mu je potrebna naša POMOĆ (VIDEO)

Usled udesa, Miroslav je zadobio teške povrede vratnog dela kične i na licu mestao ostao nepokretan, a život mu se od tada promenio iz korena

Objavljeno:
Ivana Bradanji

Tridesetčetvorogodišnji Miroslav Milutinović iz Bajne Bašte, do 2014. godine bio je poptuno zdrav mladić, sve dok jednog kobnog jutra, kada je kretao na posao, nije doživeo saobraćajnu nezgodu.

Usled udesa, Miroslav je zadobio teške povrede vratnog dela kične i na licu mestao ostao nepokretan, a život mu se od tada promenio iz korena.

- Povredio sam se u aprilu, 2014. godine, krenuo sam kolima u treću smenu, tada sam radio na jednoj pumpi, usled brže vožnje, prevrnuo sam se i na licu mesta ostao nepokretan. Hitno su me prebacili u Užice, a onda u Banjicu. - počeo je priču Miroslav za Espreso.co.rs.

Miroslavu je sada nepohodna pomoć kako bi se prebacio u krevet, ne može sam da se obuče ili obavlja bilo kakvu aktivnost.

- Život mi se od tog dana promenio neverovatno, i meni i mojoj porodici i svima oko mene. Sve planove što sam imao su se poremetili, onda sam nastavio uporno sa tim, da što više ojačam, da budem što više aktivan. U kolicima sam non stop. Majka je non stop sa mnom, otac radi, pomažu mi oko transfera u krevetu. Treba mi pomoć oko oblačenja, oko ostalih potreba, ne mogu sam.

Uprkos naporima lekara, Miroslavu nisu predviđene šanse da će ikada više stati na svoje noge i da će mu jedini napredak biti ako uspe da sedne.

- Imao sam jednu operaciju, ugradili su mi fiksatore u vrat. Lekari su mi rekli da će mi jedini napredak biti ako sednem u kolica, nisu mi davali neke šanse. - priča Milutinović.

On zatim prima tri doze matičnih ćelija, posle čega dolazi do nepretka. Međutim, cena jednog tretmana koštao je 5.000 evra, plus rehabilitacije koje su 100 evra po danu, a Miroslav nije u finansijskoj sitaciji da snosni sve troškove lečenja..

U želji da ponovo stane na svoje noge, Miroslav se svakog dana bori, a da bi se lečenje i rehabilitacija nastavili, potrebno je da Miroslav boravi u Novosadskoj klinici, prilikom čega dobija neophodnu kineziterapiju, radnu i elektroterapiju. Takođe su mu neophodna sredstva i za ortopedska pomagala, za šta mu je potrebna naša pomoć.

Miroslavu možete pomoći na sledeći način:

foto: Budi human

Slanjem SMS poruke: Upišimo 729 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human729 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555316-06

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004283.0 IBAN: RS35160005400004283035 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.