LONČAR IZNEO BROJKE: Od 2014. blizu 4.500 pacijenata lečeno u inostranstvu!
Zlatibor Lončar, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

OGLASIO SE

LONČAR IZNEO BROJKE: Od 2014. blizu 4.500 pacijenata lečeno u inostranstvu!

Od kada je uveden Republički fond za lečenje u inostranstvu, za više od 25 puta je povećan broj dece i pacijenata koji su se lečili van zemlje

Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je na današnji dan od 2014. godine, 178 pacijenata preko budžetskog fonda, otišlo na lečenje u inostranstvo, dok je preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje otišlo 4.148 pacijenata.

Lončar je odgovarajući na pitanja poslanika Đorđa Komlenskog, na sednici tokom koje poslanici postavljaju pitanja predstavnicima Vlade, koliko građana Srbije je ostvarilo pravo da se leči u inostranstvu kazao da je 333 uzorka poslato na ispitivanje da bi se utvrdila dijagnostika, kao i da je odobreno 40 zahteva da lekari iz inostranstva dođu u Srbiju kako bi lečili pacijente.

Prema njegovim rečima, iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za lečenje u inostranstvu od 2014. godine izdvojeno je nešto više od četiri miliona dinara, dok je iz budžetskog fonda izdvojeno 322 miliona 493.000 dinara.

Ministar zdravlja je podsetio da do 2014. godine Srbija nije imala Republički fond za lečenje retkih oboljenja, odnosno oboljenja koja ne mogu da se leče u zemlji, da je 2014. godine formiran, kao i da smo te godine imali jednog pacijenta koji se lečio u inostranstvu.

Kako je naveo, od kada je uveden Republički fond za lečenje u inostranstvu, za više od 25 puta je povećan broj dece i pacijenata koji su se lečili van zemlje.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.