MIĆA MEGATREND JE NA FAKULTETU GLUMIO SLEPCA KAKO BI SE PROFESORI SAŽALILI NA NJEGA! Isplivali neverovatni detalji
Mića Jovanović odlazi na jug Francuske, Foto: Pritnscreen

CATCH ME IF YOU CAN

MIĆA MEGATREND JE NA FAKULTETU GLUMIO SLEPCA KAKO BI SE PROFESORI SAŽALILI NA NJEGA! Isplivali neverovatni detalji

Jovanović nije želeo da govori u dokumentarnom filmu "Mega diplomac" u kome su otkrivene neke nepravilnosti u poslovanju univerziteta

Objavljeno:

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević, te da on odlazi u Kan.

Na društvenim mrežama od tada se pojavljuju mnoge priče vezane za njegov lik i delo. U jednoj od njih nalazi se podsetnik na to kako je Jovanović polagao ispite.

Evo svedočenja profesora Čedomira Čupića kako je Jovanović "polagao na FPN tako što su ga vodali pod ruku, a on s lenonkama glumio slepca - da se nastavnici sažale!"

Tu je i svedočenje nekadašnjeg dekana FPN Ilije Vujačića:

Pojedine političke stranke pozvale su tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv sad već bivšeg rektora Megatrend univerziteta za prevaru i utaju poreza, kao i da ispita postojanje organizovanog kriminala protiv Jovanovića i drugih odgovornih lica.

Naime, oni zahtevaju da policija i tužilaštvo preduzmu hitne mere sa ciljem sprečavanja da otuđi imovinu Megratrenda.

Podsećanja radi, Mića Jovanović nije želeo da govori u dokumentarnom filmu "Mega diplomac" u kome su otkrivene neke nepravilnosti u poslovanju univerziteta.

Inače, Mladen Šarčević, ministar prosvete potpisao je akt o prestanku rada ove ustanove.

– Prosvetna inspekcija je utvrdila da Evropski univerzitet od 2016. godine nema akreditaciju i da je sad, brže bolje, pokrenuo novi zahtev za akreditovanje. Ali to trenutno ne važi jer nisu i dalje akreditovani. Tek ulaze u novi proces. Istekle su im i bankarske garancije. Stekli su se svi uslovi da prestane da radi – izjavio je ministar Šarčević i dodao da sledi utvrđivanje koliko studenata je bilo upisano na fakultete tog univerziteta, kako i gde će oni nastaviti studije.

Problem za ove akademce može da bude to što je univerzitetu istekla bankarska garancija. Kako navodi Šarčević, zakon predviđa da o trošku ustanove koja je prestala da radi njihovi akademci nastave školsku godinu na drugim visokoškolskim ustanovama.

- Više neću ni da živim ovde. Devetnaest godina imam dom na jugu Francuske u Kanu i ubrzo iza ovoga preseliću se u drugi dom. Nadam se van dometa nekih tako finih novinara i televizijskih stanica - rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.