KONFERENCIJA ODRŽIVA BUDUĆNOST 2020! Nedimović: Reciklažna industrija mora da se poboljša (VIDEO)
Reciklažna industrija mora da se poboljša, Foto: Kurir TV

dva panela

KONFERENCIJA ODRŽIVA BUDUĆNOST 2020! Nedimović: Reciklažna industrija mora da se poboljša (VIDEO)

Branislav Nedimović: Sve više subjekata se sve više interesuje za finansiranje iz Zelenog klimatkog fonda

Objavljeno: 14:15h

Adrija Medija Grupa danas sa početkom u 10.15 sati organizuje konferenciju ODRŽIVA BUDUĆNOST 2020 - Liderstvo je partnerstvo, u hotelu Hyatt Regency Beograd, koja se sastoji iz dva panela.

10.33 - Branislav Nedimović: Sve više subjekata se sve više interesuje za finansiranje iz Zelenog klimatkog fonda. Mnogo sirovina postoji u poljoprivredi, a ne koriste se za na primer proizvodnju biomase. Reciklažna industrija mora da se poboljša. Treba da se uspostavi sistem.

10.24 -.Goran Trivan: Podizanje svesti važno, AMG čini sve da uđe u svaku kuću. Moramo biti uporni u dostizanju ciljeva. Deponije jesu dobar biznis, ali reciklaža je još bolji. Ministarstvu ne nedostaje znanje, ali nam nedostaju ljudi. Izrada projektno-tehničke dokumentacije na osnovu planova koji postoje je naš put. Iskorenimo patološku potrebu za profitom, već se okrenimo profitu koji ne uništava životnu sredinu. Pitanje pogleda na život je između ostalog i pitanje cirkularne ekonomije.

foto: Kurir TV

10.19 - Dušan Vasiljević: Treba da stavimo akcenat na ekonomsku dimenziju jer svaka promena u društvu dobija ekonomsku dimenziju, pre ili kasnije. Cilj je stvaranje profita na održiv način koji će humanizovati ekonomske odnose na svetskom nivou.

PLATFORMA ZA PARTNERSTVA 2020: ZAJEDNO DO ODRŽIVIH CILJEVA

10.15 - Počela najveća konferencija održivog razvoja u Srbiji - Cilj kreiranje zdrave budućnosti.

PRVI PANEL - PLATFORMA ZA PARTNERSTVA 2020: ZAJEDNO DO ODRŽIVIH CILJEVA

Teme: Politika promena - uticaj politike vlade na održivi razvoj, Cirkularna ekonomija - revolucija, Platforma za partnerstva 2020 i Implementacija i razvoj 2020.

Učesnici prvog panela: Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Siniša Mitrović, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije i Marija Bogdanović, vođa projekta “Climate Sensitive Waste Management (DKTI)”, GIZ

Moderator programa: Dušan Vasiljević, Predsednik UO Western Balkans Consulting Global.

foto: Kurir TV

DRUGI PANEL - KAO JEDAN: VOĐSTVO, KORPORATIVNA ODRŽIVOST I KREIRANJE BREND AKTIVIZMA

Teme: Strategije kompanija za dugoročni rast, Brendovi su ključ aktivizma i Građani žele budućnost.

Učesnici: Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma, Andrea Radonjić, Menadžer za javnu i regulatornu politiku kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova Filip Morisa za jugoistočnu Evropu i međunarodnih poslova za region istočne Evrope i Danijela Ošap, direktorka za kvalitet, ekologiju, razvoj i kontinualna unapređenja Umka Board Mill, dok će moderator biti Milan Veselinov, M.Sc. Industrijske ekologije i osnivač CirEkon.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.