KOME JE ZAPRAVO MIĆA JOVANOVIĆ PRODAO MEGATREND? Oglasio se rektor, odlazi da živi u Kan, ŠTO DALJE OD NOVINARA
Oglasio se, odlazi u Kan, Foto: Pritnscreen

opšta pometnja

KOME JE ZAPRAVO MIĆA JOVANOVIĆ PRODAO MEGATREND? Oglasio se rektor, odlazi da živi u Kan, ŠTO DALJE OD NOVINARA

Savez za Srbiju pozvao je danas tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv rektora Megatrend univerziteta Miće Jovanovića za prevaru i utaju poreza

Objavljeno: 17:03h

Konferencija povodom prodaje Univerziteta Megatrend održana je danas.

Zapravo, Mića Jovanović je prodao Megatrend nemačkom konzorcijumu fondova, bez tačnog naziva kojima će kompanija biti prodata.

Na tviteru se vodi polemika ko je zapravo kupac, a nagađanja su razna.

- Ko je kupac? Asomakum? GiM? Karići? Jovanjica? Igl hils? Haradinaj, Tači & Pacoli? Kinezi? Pink? Hepi? Keramičar iz BIA? Seljak- Zeka?

Inače, savez za Srbiju (SzS) pozvao je danas tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv rektora Megatrend univerziteta Miće Jovanovića za prevaru i utaju poreza, kao i da ispita postojanje organizovanog kriminala protiv Jovanovića i drugih odgovornih lica.

Naime, oni zahtevaju da policija i tužilaštvo preduzmu hitne mere sa ciljem sprečavanja da otuđi imovinu Megratrenda.

Podsećanja radi, Mića Jovanović nije želeo da govori u dokumentarnom filmu "Mega diplomac" u kome su otkrivene neke nepravilnosti u poslovanju univerziteta.

Inače, Mladen Šarčević, ministar prosvete potpisao je akt o prestanku rada ove ustanove.

foto: Printskrin/RTS

– Prosvetna inspekcija je utvrdila da Evropski univerzitet od 2016. godine nema akreditaciju i da je sad, brže bolje, pokrenuo novi zahtev za akreditovanje. Ali to trenutno ne važi jer nisu i dalje akreditovani. Tek ulaze u novi proces. Istekle su im i bankarske garancije. Stekli su se svi uslovi da prestane da radi – izjavio je ministar Šarčević i dodao da sledi utvrđivanje koliko studenata je bilo upisano na fakultete tog univerziteta, kako i gde će oni nastaviti studije.

Problem za ove akademce može da bude to što je univerzitetu istekla bankarska garancija. Kako navodi Šarčević, zakon predviđa da o trošku ustanove koja je prestala da radi njihovi akademci nastave školsku godinu na drugim visokoškolskim ustanovama.

Ministar prosvete je danas potpisao i rešenje o smeni Dragoljuva Elčića, dekana Akademije umetnosti Alfa univerziteta (nekadašnjeg BK) jer je, pomenutim inspekcijskim kontrolama ustanovljeno da ne ispunjava uslove da se nalazi na čelu ove visokoškolske ustanove.

foto: Dragana Udovičić

Dosadašnji rektor i vlasnik "Megatenda" Mića Jovanović je rekao da napušta sve poslove u Srbiji i seli se u Kan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.