OPŠTINA RUMA ULOŽILA PREKO 2 MILIONA EVRA ZA REKONSTRUKCIJU I IZGRADNJU putne infrastrukture!
Putna infrastruktura, Foto: Promo

novi projekti

OPŠTINA RUMA ULOŽILA PREKO 2 MILIONA EVRA ZA REKONSTRUKCIJU I IZGRADNJU putne infrastrukture!

Za sve stanovnike rumske opštine veoma važan je i početak gradnje auto-puta Ruma - Šabac, ističe Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma

Objavljeno:

Preko dva miliona evra Opština Ruma je uz podršku viših nivoa vlasti uložila u izgradnju i rekonstrukciju putne infrastukture.

Lepšoj slici grada, pored uređenja samog gradskog jezgra doprineli su i obimni radovi na uređenju prilaza samom gradu. Sa republičkog nivoa finansirana je sanacija magistralnih putnih pravaca a na putu prema Kraljevcima, na raskrsnici M21, izgrađena je prva kružna raskrsnica u Rumi. Izgradnjom ove raskrnice poboljšana je bezbednost a Rumu je dobila moderan izgled i lakši pristup gradu. Takođe, kružna raskrsnica izgrađena je i kod rumske naplatne rampe.

foto: Promo

Za sve stanovnike rumske opštine veoma važan je i početak gradnje auto-puta Ruma - Šabac, ističe Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

"To projekat koji će pospešiti investicioni i privredni rast naše zemlje, bez kvalitetnih brzih puteva nema napretka. Za nas je posebno bitno jer će Ruma biti čvorište dva važna auto-puta. Od velikog značaja je i završena obilaznica od Iriga do Rume, tačnije do naplatne rampe, koja je rekonstruisana, proširena po evropskim standardima na širinu od sedam metara, sa kružnim raskrsnicama i isključenjima urađenim u propisanim dimenzijama. To apsolutno povećava bezbednost, a i samu sliku našeg grada čini mnogo ozbiljnijom i svakao da je ulaganje u putnu infrastrukturu od strane države i resornog minisarstva velika stvar, ne samo za našu opštinu i celu državu", smatra Mančić.

foto: Promo

Bolja putna infrastruktura obradovaće i brojne investitore koji posluju u Opštini Ruma. Investicione aktivnosti u proteklih nekoliko godina podigle su rumsku privredu na zavidan nivo. Svetski renomirane kompanije posluju u nekoliko rumskih radnih zona, zaposleno je više hiljada ljudi u kratkom vremenskom periodu, pa je Ruma primamljiva destinacija ne samo za Sremce već i za ljude iz šireg okruženja. Nakon više stotina miliona dinara uloženih u infrastrukturno uređenje centralnog gradskog jezgra 2018-te, ove godine Ruma je realizovala nove projekte u strogom centru grada.

Iz opštinskog budžeta finansiran je novi projekat uređenja centralnog gradskog jezgra vredan oko 25 miliona dinara. Rekonstruisan je parking prostor iza Robne kuće, uređen je parking prostora i pešačke staze u delu Orlovićeve ulice. U sklopu tog projekta behatonom je popločan i trotoar i u Železničkoj ulici, asfaltiran centralni deo ulice Veljko Dugošević, što je uz prošlogodišnju rekonstrukciju Glavne ulice, vizuelno i funkcionalno zaokružilo skladnu celinu srca grada. Ravnomeran razvoj jedan je od imperativa u radu rumske lokalne samouprave pa se tako jednaka pažnja poklanja gradskim i seoskim mesnim zajednicama.

foto: Promo

U dva navrata Opština je u proteklih godinu dana finansirala radove na uređenju centra Platičeva. Izdvojeno je 6,7 miliona dinara za uređenje pešačkih staza, parking prostora i alfaltiranje centralne ulice. Identičan posao urađen je i u Žarkovcu, Putincima, a u Hrtkovcima je pored toga uređen i prilaz Domu kulture. U Grabovcima je sredstvima opštine sanirana seoska pošta, dok su u Nikincima, Stejanovcima, Vitojevcima, Donjim Petrovcima asfaltirane ulice, od kojih neke nikada nisu ni imale asfalt.

U Dobrincima, nakon deset godina čekanja, obavljeni su neophodni radovi na seoskoj kapeli, a u pet sela rumske opštine, na inicijativu meštana, kroz projekat „Participativno budžetiranje“, postavljena su dečija igrališta. 28 miliona dinara, uz podršku AP Vojvodine, uloženo je u uređenje atarske mreže puteva, a radovima je obuhvaćeno šest mesnih zajednica.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.