BOR JEDAN OD 10 GRADOVA I OPŠTINA: Ovo je veliki projekat u kome će učestvovati!
Potpisan Sporazum o saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom, Foto: Grad Bor

unapređenje

BOR JEDAN OD 10 GRADOVA I OPŠTINA: Ovo je veliki projekat u kome će učestvovati!

Tim povodom, sa predstavnicima deset lokalnih samouprava u Beogradu je potpisan Sporazum o saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom

Objavljeno: 14:06h

Grad Bor jedan je od 10 gradova i opština koji je izabran za učešće u projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ čiji je nosilac Republički geodetski zavod (RGZ), a podržan je od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju („SIDA“) i švedske agencije za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta - „Lantmäteriet“.

Tim povodom, sa predstavnicima deset lokalnih samouprava u Beogradu je potpisan Sporazum o saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom.

foto: Grad Bor

Deset pilot gradova i opština, među kojima je i Bor, učešćem u ovom projektu biće umreženi u Nacionalni registar investicionih mapa, putem koga će potencijalni investitori moći da ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju u određenu lokaciju. Cilj projekta je da se identifikuju sve potencijalne investicione lokacije i publikuju u digitalnoj formi. Ovaj projekat predstavlja jednu u nizu aktivnosti u procesu razvoja elektronske uprave Republike Srbije i treba da doprinese jačanju ekonomije zasnovanoj na znanju i inovacijama.

Među izabranim pilot jedinicama lokalne samouprave su: Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Požarevac, Zrenjanin i Pirot.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Grad Bor)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.