VUČIĆ O TOME KAD ĆE BITI GOTOV MORAVSKI KORIDOR: Sada je sve POZNATO
Moravski koridor, Foto: Google Streetview/Espreso

DOBRE VESTI

VUČIĆ O TOME KAD ĆE BITI GOTOV MORAVSKI KORIDOR: Sada je sve POZNATO

Na auto-putu Ruma-Šabac uskoro kreću radovi

Objavljeno: 07:55h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Moravski koridor biti gotov u roku od tri godine, a da za sedam dana kreću radovi na autoputu Ruma-Šabac.

"Ugovor potpisujemo uskoro i radovi na Moravskom koridoru kreću, mislim, za dva meseca. Uradićemo brzu saobraćajnicu preko Vučkovice i Mrčajevaca, da izađemo na koridor 11 Čačak-Kraljevo" U vezi Moravskog koridora razgovarao je sa Ljaljićem u budućnosti o brzoj saobraćajnici koja bi išla od Raške, preko Pazara, do Kosovske Mirtrovice-Severnoj Mitrovici.

"Iz Kraljeva izlazimo pored Stalaća i Ćićevca na Pojate i time spajamo zapadnu i istočnu Srbiju preko sredine zemlje. To što nam je bio san decenijama i mislimo da ćemo sve da završimo za tri godine", rekao je predsednik.

Na auto-puta Ruma-Šabac kreću radovi, koje će otvariti za sedam dana.

"Rumu sa Šapcem spajamo autoputem, napravićemo. Veliki novi most će se izgraditi u Šapcu u narednom periodu. Sve ovo će mnogo značiti za zapadnu Srbiju i Podrinje, Zvornik, Ljuboviju i Bajinu Baštu" objašnjava Vučić.

Pruga Beograd Niš da može da ide 120 na sat mi ćemo izgraditi, voz, Resnik Vrbnica, Valjevo crnogorska granica, moći ćemo ići 120 na sat i može se mnogo brže stizati. Radovi na Moravskom koridoru uskoro kreću. Raspisali smo tender za Valjevo-Vrbnica, to je crnogorska granica.

Zamera se u javnosti što radove ne izvodi kompanija "Behton" i što sve rade Kinezi, ali predsednik kaže, da bi mogao tri godine da priča koliko je muka bilo sa Grdelicom.

"Dest kilometara je bilo podeljeno na 12 deonica, pa smo se mučili od bankarskih garancija do svega" kaže Vučić. Preljina 31 kilometar užasno skupi, tu će biti najmoredniji, a sve završavamo do 2021 godine", poručio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.