PORODICA KUKOR ŽIVI U TROŠNOJ KUĆI U NOVOM SADU, HOĆE TO DA IM UZMU! Izvršitelji žele da ih izbace iz njihovog doma
Porodica Kukor, Foto: Printscreen/Facebook/Krov nad glavom NS

JADNI LJUDI

PORODICA KUKOR ŽIVI U TROŠNOJ KUĆI U NOVOM SADU, HOĆE TO DA IM UZMU! Izvršitelji žele da ih izbace iz njihovog doma

Porodica Kukor je platila dogovoreni iznos od 13.000 evra i 6.7.2015. potpisala kupoprodajni ugovor sa punomoćnikom prodavca...

Objavljeno:

Kako su naveli aktivisti "Krova nad glavom" u Novom Sadu, Ivan i Margit Kukor sa svojom unukom žive u trošnoj kući u ulici Petra Kočića na Podbari od 2015. godine kada su je kupili od Melinde Minhen.

Porodica Kukor je platila dogovoreni iznos od 13.000 evra i 6.7.2015. potpisala kupoprodajni ugovor sa punomoćnikom prodavca.

- Sa kućom je kupljen i nerešen pravni spor. Godinu dana pre prodaje kuće, bivši suprug Melinde Munschen je pokrenuo tužbu kako bi se izvršila deoba imovine nekadašnjih supružnika. Dok je parnica trajala Melinda je prodala ceo objekat porodici Kukor. Pri overi ugovora pred javnim beležnikom, punomoćnik Melinde Munchen je izjavio da je kuća u privatnom vlasništvu prodavca i da nije zajednička imovina bračnog para. Time je porodica Kukor dovedena u zabludu i svoju ušteđevinu uložila u kupovinu kuće sa neizvesnom sudbinom, navode iz Krova.

Oni su dodali da je porodica Kukor kupovinom kuće postala treća strana u postupku između bivšeg bračnog para. Nakon osam ročišta i dve godine suđenja, sud je doneo presudu u korist bivšeg supruga i dodelio mu polovinu kuće. Druga polovina – celih 18 kvadrata, ostaje u vlasništvu porodice.

Mavode kako je ova porodica prevarena od strane Melinde Munschen.

- Ne samo da su ostali bez polovine kuće koju su platili već su u obavezi da isplate 126.000 dinara - polovinu troškova za advokata tužitelja i da time faktički učestvuju u plaćanju sudskih troškova žene koja ih je prevarila, ističu iz ove organizacije.

Ova porodica nema primanja osim socijalne pomoći, pa je za njih bilo nemoguće da isplate ove troškove koji su vremenom rasli. U međuvremenu je radi naplate duga angažovan javni izvršitelj i zakazao prodaju polovinu kuće 23.7.2019.

Komšiluk se solidarisao sa porodicom te je prikupljen iznos od 146.000 kako bi se obustavila licitacija i spasao jedini dom porodice. Izvršitelj i dalje potražuje preko 70 hiljada za troškove vođenja postupka i spreman je da još jednom stavi jedini dom porodice na licitaciju.

Združena akcija “Krov nad glavom” uputila je apel da se pomogne tročlanoj porodici Kukor sa Podbare kako bi platila preostala potraživanja privatnog izvršitelja.

Združena akcija je navela da su Kukorovi već ostali bez polovine stana i da sada žive u 18 kvadrata, a da su se komšije već solidarisale i prikupile 146.000 dinara za deo sudskih troškova, ali da deo duga za izvršitelja i dalje ostaje.

U apelu “Krova nad glavom” se navodi da su Kukorovi žrtve prevare nekadašnje vlasnice stana Melinde Munshen koja im je stan od 39 kvadrata prodala 2015. godine, bez da im je rekla da ju je njen bivši suprug Maika Mushen tužio u brakorazvodnoj parnici.

– Nakon što su kupili stan, Kukorovi su tek nekoliko meseci kasnije saznali za spor, ali nisu mogli ništa da preduzmu. Naime, tužena Melinda je pobegla u Nemačku i od 2015. godine je nedostupna sudu i sud je presudio u korist tužioca njenog bivšeg muža, tako da su Kukorovi ostali su bez pola stana i još su obavezi da plate polovinu troškova postupka – kažu u organizaciji “Krov nad glavom”.

Pozivamo sve koji bi da se solidarišu sa porodicom Kukor u otplati dugova i uplate donaciju na:

Udruženje građana ZA KROV Svrha uplate: Donacija za porodicu Kukor Komercijalna banka Dinarski račun: 205-0000000263391-77 Devizni račun: 0070800050225 IBAN: RS 352050070800050225

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.