AMBASADORI CRNE GORE PLAĆAJU KAZNU UMESTO MIRNE NIKČEVIĆ?! Pričala da bi SPALILA SRPSKI GRAD i sva GOVEDA!
Mirna Nikčević, Foto: Printscreen Facebook / Mirna Nikcevic

SRAMOTA!

AMBASADORI CRNE GORE PLAĆAJU KAZNU UMESTO MIRNE NIKČEVIĆ?! Pričala da bi SPALILA SRPSKI GRAD i sva GOVEDA!

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović su ocenili da je "lako kazniti Mirnu Nikčević", ali da je, "teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore

Objavljeno:

Trojica crnogorskih ambasadora odlučila su da plate kaznu umesto suspendovane službenice Ministarstva spoljnih poslova koju je sud kaznio sa 600 evra novčane kazne zbog vređanja vernika Srpske pravoslavne crkve.

Pošto je u prepisci na Fejsbuku Mirna Nikčević povodom jednog verskog praznika vređala vernike koji su ga slavili, suspendovana je u Ministarstvu.

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović su ocenili da je "lako kazniti Mirnu Nikčević", ali da je, "teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog".

- Mnogo bi se novca sakupilo za crnogorski budžet, ako bi se i deseti deo toga što Mirna Nikčević treba da plati, naplaćivao, za svaku uvredu, omalovažavanje, pretnje, napade, govor mržnje i nacionalističke poruke i pozive s mnogobrojnih privatnih, partijskih, institucionalnih, zvaničnih i nezvaničnih, "duhovnih" i svetovnih adresa u našoj Crnoj Gori - poručuju ambasadori.

foto: preentscren

Tim uvredama, pretnjama, napadima, pišu oni, "negira se sve crnogorsko i sama država Crna Gora, naša istorija, kultura, jezik, crkva, naša tradicija, istorijsko pamćenje i samo naše postojanje", čime se "udara ciljano, smišljeno, mučki, orkestrirano i organizovano na Crnu Goru, pa, samim tim, i na sve koji žive u Crnoj Gori".

Podsećamo, diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom fejsbuk nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u prestonici Crne Gore, da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

Nikčevićeva se uključila u diskusiju prijateljice, koja je na Fejsbuku objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželela mir i ljubav, i prvo napisala da je ostala bez teksta, ali da je bolje što je tako, jer "ne bi bio prijatan".

Prijateljica ju je podsetila na dane kada su išle zajedno u manastir Dajbabe, na šta je usledio opširniji odgovor Nikčevićeve, sa elementima koji se mogu okarakterisati kao govor mržnje.

- Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih -, navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčevićeve.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.