MUŽ MI JE DANAS ZAVRŠIO U BOLNICI, ĆERKA SE SVAKI DAN TRESE! Ispovest Jasne koju su pokušali da izbace iz STANA!
Jasna Kocić sa porodicom, Foto: Privatna arhiva

PREŽIVELI SU PAKAO

MUŽ MI JE DANAS ZAVRŠIO U BOLNICI, ĆERKA SE SVAKI DAN TRESE! Ispovest Jasne koju su pokušali da izbace iz STANA!

Ova porodica trpi torturu kojoj se ne nazire kraj već 5 godina....

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Jasna Kocić je jutros preživela pakao i to po 18. put jer su izvršitelji opet pokušali da je izbace iz stana u Ulici Maksima Gorkog na Vračaru. Oni su oko pola 10h ujutru došli sa ciljem da Predrag, Jasna i njihova ćerka Andrea (22) završe na ulici.

Pogledajte šta nam je sve Jasna ispričala:

Naime, Predragu je oko 7h ujutru pozlilo, a ekipe Hitne pomoći su ga odmah prevezle u Urgentni centar. Njega su na podu kuhinje zatekle Jasna i Andrea. Curila mu je krv iz ušiju i nosa.

Bila sam u toaletu kada sam čula kako je nešto palo. Ćerka je počela da vrišti i odmah sam dotrčala. Videla sam Predraga kako leži na podu i kako mu se krv sliva niz uši, pomislila sam na najgore, odsekla sam se, ovako nešto ne može da se opiše, priča očajna Jasna koja je kako kaže, umorna od pakla u kojem živi već godinama.

Ona ga je dozivala, ali odgovora nije bilo.

foto: Privatna arhiva

- Zvala sam ga "Prežo", nije mi odgovarao, iz desnog uva mu je liptala krv i iz nosa, Hitna ga je odvela... Iscrpljeni smo svi, da li ovaj stan vredi ovoga, pita se Jasna.

Kako nam je rekla, Predrag čeka snimanja, oseća se loše, ali je pribran.

- Predrag zvuči, umorno, ali je prisutan. Ušivali su mu bradu. Brat je otišao u Urgentni centar da mu odnese stvari jer se žali da mu je jako hladno, objašnjava ona.

Predragova ćerka Andrea je bila vukovac u osnovnoj školi, a sada pohađa četvrtu godinu Ekonomskog fakulteta. Njoj kao ni mami, nije nimalo lako.

Noću ne mogu da zaspim, imam košmare, napade panike. Često zovem mamu kad sam u gradu jer mislim da ću da se onesvestim, samo mi pozli. Umesto da u ovim godinama slavim život, on mi je postao najveća kazna, priča Andrea za Espreso.co.rs.

Ona je kao i njena majka, preživljavala jutros pravu dramu. Brinule su se za Predraga, ali i za stan. Bile su van sebe, ali su kako kažu, jake. Andrea na mamu Jasnu koja je zadržala sportski duh iako se više ne bavi aktivno sportom.

Uništili su mi dete, meni je samo nje žao, ne sebe, ja već imam godine, ona tek treba da živi. Pet godina već ne prepoznajem svoj život, sve radim u hodu jer strepim. Andreu sam otpratila na maturu, a da nisam ni primetila jer me sve jede, ne mogu ni da se veselim takvim stvarima, objašnjava Jasna.

Ona trenutno radi kao pedagog u jednoj osnovnoj školi kao prosvetni radnik, pa njena plata nije velika.

Andrea studira, a Predrag vozi kola Hitne pomoći u Domu zdravlja, "Stari grad" i dobija minimalac. Zbog mnogobrojnih kredita, na kraju meseca kući donese oko 6.000 dinara.

foto: Privatna arhiva

Advokat, Milan Bosika, koji je od početka problema sa porodicom kaže za Espreso.co.rs da je ovo 18. put da se pokušava ovako nešto, da su promenjene 4 sudije, i da za danas nema pravnog osnova da ih izbace.

- U ovom postupku, nemaju pravo, ako hoće da ih izbacuju morali bi da pokrenu drugi postupak, priča Bosika.

Kocići kažu da je njihov jedini dom, vredan 118.000 evra, prodat za male pare na licitaciji - za pukih 24.000 evra.

Predrag Kocić priznaje da je firma u kojoj je radio imala dug, a on je sa kamatama narastao skoro 4 puta, sa 500.000 dinara na 1,8 miliona dinara.

Te iznose je Predrag isplatio, ali su mu stan svejedno prodali iza leđa - tvrde iz Združene akcije Krov nad glavom.

Podsetimo, porodicu Kocić pokušali su da isele već 17 puta, a u novembru 2017. je bilo posebno kritično jer je policija upala u stan, a Predrag Kocić umalo nije umro od stresa.

foto: Privatna arhiva

Iseljenje su tada sprečile Združena akcija Krov nad glavom, Kolektivna odbrana i solidarne komšije. Oni navode da je pored policije, tom prilikom angažovano i privatno obezbeđenje koje je i nakon odlaska službenih lica, pokušalo da upadne u stan Kocića nelegalno.

Tada je na to ponašanje odreagovao komšija policajac koji je u tom trenutku bio van dužnosti - navode iz "Krova".

Oni su dodali da članovi porodice zbog ovog problema godinama trpe ozbiljne zdravstvene i psihičke probleme.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.