VELIKA DRAMA NA VRAČARU, ISELJENJE KOCIĆA ODLOŽENO: Jasna nakon PAKLA ide u urgentni da vidi PREDRAGA
Drama porodice Kocić, Foto: Espreso.co.rs, Printscreen

UŽAS

VELIKA DRAMA NA VRAČARU, ISELJENJE KOCIĆA ODLOŽENO: Jasna nakon PAKLA ide u urgentni da vidi PREDRAGA

Kociću kažu da je njihov jedini dom, vredan 127.000 evra, prodat za male pare na licitaciji - za pukih 25.000 evra

Objavljeno: 10:16h
Jelena Jovanović

Užasno jutro za porodicu Kocić iz Beograda, koja je i danas preživela pravu dramu: očekivalo se da će izvršitelji u 8h u Ulici Maksima Gorkog 95/3 na Vračaru pokušati da ih isele iz stana! Očekujući izvršitelje, Predrag Kocić je samo pao u kuhinji, a iz nosa i ušiju je počela da mu curi krv! Hitna pomoć je odmah došla i prevezla ga u Urgentni centar.

9.35

Iseljenje je iz bezbednosnih razloga odloženo, za sada. No, porodici Kocić nije laknulo.

- Nije mi laknulo, mislim da će se vratiti, ako ne danas, onda jednom. Ja Sam veliki borac, sportista, nije mi u duhu da odustajem - kaže Jasna.

foto: Espreso.co.rs

9.14

Advokat se vratio sa lošim vestima: izvršioci neće odustati, rešeni su da ovog puta idu do kraja i izbace Kociće iz njihovog stana.

foto: Espreso

9.06

Stigli su izvršitelji! Advokat porodice Kocić je izašao iz stana da razgovara s njima. U stanu, je inače, velika drama. Predragova supruga Jasna nam govori da su im jednom ugasili struju na dva i po meseca, i da su sve to vreme kuvali na plin, jer je novi kupac tražio da se isključi. Ona se pita kako je moguce da neki čovek ode tamo i kaže "isključujte". Andrea, ćerka, je vukovac, odlikaš, budući master ekonomije, sve ovo joj uništava život.

8:38

- Ustali smo ujutru, Predrag mi je rekao "dobro jutro", stavio je džezvu za kafu i samo je lupilo nešto! Zatičem ga na podu. Ćerka moja ga je zatekla, počela je da paniči, jadno dete moje... Više ne znamo šta ćemo... Zvala sam ga "Prežo", nije mi odgovarao, iz desnog uva mu je liptala krv i iz nosa, Hitna ga je odvela... Iscrpljeni smo svi, da li ovaj stan vredi ovoga? - očajna je Jasna supruga Predraga Kocića, inače pedagog u osnovnoj školi. Ona je upravo popila bromazepam da se smiri.

foto: Espreso

Tu je i njihova ćerka, koja je uzoran student 4. godine ekonomskog fakulteta. I ona je van sebe zbog teške sudbine koja je zatekla njenu porodicu i onog što se jutros desilo njenom ocu.

8.29

Ispred stana Kocića okupilo se još aktivista pokreta "Za krov nad glavom", i oni svi zajedno sada iščekuju izvršitelje. Inače, saznajemo da je Predrag bio profesionalni biciklista, a trebalo je da ide na operaciju kičme zbog prilično narušenog zdravlja.

Kako saznajemo, kupac stana je zapravo kupio stan u Ulici Maksima Gorkog broj 3, a ovo je broj 95/3, pa su stvari potpuno nejasne.

Kupac je ovaj stan kupio za 20.000 evra, saznajemo.

8.19

Predrag je jutros u jednom trenutku samo pao, "kao sveća". Išla mu je krv iz nosa i iz ušiju, Hitna pomoć ga je iznela. Sumnja se da je u pitanju moždani udar. Iseljenje je, inače, planirano za 9 sati.

8:12

Jasna, supruga Predraga Kocića je očajna: pre 15 minuta je došla Hitna pomoć, Predragu je curela krv iz nosa, pozlilo mu je, sumnja se da je upravo imao moždani udar. Lekari su Predraga izveli iz stana.

8.08

Advokat, Milan Bosika, kaže da je ovo 19. put da se pokušava ovako nešto, da su promenjene 4 sudije, i da za danas nema pravnog osnova da ih izbace, a nema ni uopšte. U ovom postupku, nemaju pravo, ako hoće da ih izbacuju morali bi da pokrenu drugi postupak.

foto: Espreso

8:07

Ispred stana su okupljeni članovi akcije "Krov nad glavom".

Podsetimo, Kocići kažu da je njihov jedini dom, vredan 118.000 evra, prodat za male pare na licitaciji - za pukih 24.000 evra. Predrag Kocić priznaje da je firma u kojoj je radio imala dug, a on je sa kamatama narastao skoro 4 puta, sa 500.000 dinara na 1,8 miliona dinara.

foto: Espreso

- Te iznose je Predrag isplatio, ali su mu stan svejedno prodali iza leđa - tvrde iz Združene akcije Krov nad glavom.

Podsetimo, porodicu Kocić pokušali su da isele već 17 puta, a u novembru 2017. je bilo posebno kritično jer je policija upala u stan, a Predrag Kocić umalo nije umro od stresa.

Iseljenje su tada sprečile Združena akcija Krov nad glavom, Kolektivna odbrana i solidarne komšije. Oni navode da je pored policije, tom prilikom angažovano i privatno obezbeđenje koje je i nakon odlaska službenih lica, pokušalo da upadne u stan Kocića nelegalno.

- Tada je na to ponašanje odreagovao komšija policajac koji je u tom trenutku bio van dužnosti - navode iz "Krova".

Oni su dodali da članovi porodice zbog ovog problema godinama trpe ozbiljne zdravstvene i psihičke probleme. Danas oni preživljavaju svoju dramu iznova - ponovo čekaju izvršitelja da sa bravarom obije vrata njihovog doma i policiju da silom pokušaju da ih izbace.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.