MOJ ANĐEO JE SADA SA ANĐELIMA, BUDI DOBRA PRINCEZO, LJUBI TE OTAC! Sahranjena Sofija Nakić!
Sofija Nakić (16) iz Žitkovca, Foto: Facebook

tuga!

MOJ ANĐEO JE SADA SA ANĐELIMA, BUDI DOBRA PRINCEZO, LJUBI TE OTAC! Sahranjena Sofija Nakić!

Tuga do neba!

Objavljeno:

Šesnaestogodišnja Sofija Nakić iz Žitkovca kod Aleksinca, pošto je posle višemesečne borbe sa nemilosrdnim dečijim karcinomom sarkomom, lečenjem u Nišu, Beogradu i Grčkoj, uz svesrdnu humanitarnu - finasijsku pomoć društva, izgubila život, sahranjena je u sredu na loklanom groblju u rodnom selu.

- Nadali smo se da ćemo je dočekti radosnu, zagrliti uz suze radosnice, a dopremljena je sa beogradskog aerodroma pogrebnim kolima. Šok, tuga i muk, zavladali su u porodičnoj kući. Majka Anita je neutešna, otac Bojan stegao srce i samo ponavlja: "Anđele moj", piše Alo.

- Bila je njegova mezimica, a sada jad i tuga do neba - kaže rođaka dok su se komšije i ostatak porodice okupljali da izraze saučešće roditeljima i otprate devojčicu do večne kuće.

Simptomi opake bolesti dijagnostikovani su maja 2017. godine. Apel u javnosti da devojčici možda može da pomogne lečenje u inostranstvu ujednila je ljude dobre volje od Aleksinca do Beograda. Poznata pevačica odrekla se novogodišnjeg honorara od 50.000 kako bi pomogla lečenje male Sofije. Niška humanitarka Marina Adamović je vapila za novčanu pomoć da se što pre sakupi.

- Nismo mogli da dobijemo na vreme potrebne papire za lečenje u inostranstvu. Odveli smo je u Grčku kod dr. Steliosa Kuovarisa u Atini prekasno. Izvrstan je lekar koji se uhvatio u koštac sa njenom opakom bolešću, ali je dragoceno vreme izgubljeno. Čvek je bio krajnje korektan i platio je transport njenog tela u Srbiju. Uspeo sam na njegov poziv samo da stignem da je još jednom zagrlim i poljubim. Sudbina nam je istrgla iz porodice, rekao je ojađeni otac Bojan Jajce Nakić.

Kao poslednji pozdrav svojoj mezimici Bojan je napisao na Fejsbuku: "Moj Anđeo je sada sa Anđelima. Budi dobra princezo, ljubi te otac".

Na dan sahrane na Fejsbuku je osvanulo na desetine poruka saučešća neutešnim roditeljima od ljudi iz čitave Srbije koji su pratili tragediju danima, pomagali novčano i "držali palčeve" Sofiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.