ISPRAVKA: U Srbiji se ne prodaje bombonjera u obliku Velike Albanije
Prodavnica, Foto: Printscreen

DEMANTOVANO

ISPRAVKA: U Srbiji se ne prodaje bombonjera u obliku Velike Albanije

Bombonjeru „Kamila“ proizvodi turska kompanija koja je otvorila pogon kod Prizrena

Objavljeno: 18:05h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog lažne vesti o tome da se u Srbiji prodaje bombonjera u obliku Velike Albanije. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Espreso je objavio neproverenu informaciju da se u Srbiji prodaju "Kamila" bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je "uvoz sa Kosova" čime se grubo krši Ustav Srbije, gde u preambuli stoji da je to sastavni deo naše zemlje, kao i preporuke Minstarstva trgovine.

Dalje, u tekstu je napisano da, kada se otvori kutija, primetno je da su čokoladne bombone poređane u obliku "velike Albanije", čime je navodno upućena jasna provokacija svim kupcima i građanima u Srbiji.

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakava način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

- Postavili su bombone malo ukoso da se ne bi lako primetilo. To je ogromna provokacija i ne mogu da verujem da još uvek stoji u rafovima u prodavnica - požalio se razbesneli potrošač.

Novosti, koje su izvorno objavile ovu informaciju, krajem novembra dale su pojašnjenje odnosno demantovali su prethodno objavljenu informaciju.

U pojašnjenju su objasnili da bombonjeru „Kamila“ proizvodi turska kompanija koja je otvorila pogon kod Prizrena, te da raspored čokoladica nema veze sa „Velikom Albanijom“, već da podseća na mapu Turske.

U tom tekstu su preneli i izjavu predsednika Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača koji je kazao da niko od njih ovaj slatkiš nije vidio u radnjama u Srbiji.

„Ova priča je stara više od godinu i po dana i čak kada smo prvi put za nju čuli, niko je nije donio kod nas, tako da je nikada nismo videli.To da se na njoj vidi mapa Velike Albanije nema smisla, a dobavljač je zadužen i za deklaraciju, pa na njoj ne bi smelo da piše "uvoz sa Kosova".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Zaštitnik potrošača)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.