MIZOGINIJA ILI REALNOST? Ovako je SRPSKI MUŠKARAC doživljavao ženu 1920-ih GODINA, a ženama se to NEĆE DOPASTI
Muskulatura kod žene je slabija, mlitavija i ima više potkožne masti nego kod čoveka, Foto: Printscreen

narodni lekar

MIZOGINIJA ILI REALNOST? Ovako je SRPSKI MUŠKARAC doživljavao ženu 1920-ih GODINA, a ženama se to NEĆE DOPASTI

Najveću težinu dostiže čovek u 40. godini a žena u 50. godini

Objavljeno:
Dejan Katalina

Ženski pol razlikuje se od muškog po svom anatomskom razviću i fiziološkim radnjama, piše doktor Dobrivoje Popović u svom "Narodnom lekaru" iz 1925. godine.

Tako visina žene iznosi prosečno 169 centimetara, za 12 centimetara manje od muških. Trup žene je prema visini duži a noge kraće nego kod muških. Trup žene je prema visini duži a noge kraće nego kod karličnih kostiju, dok ta razlika kod čoveka iznosi 15.5 centimetara. Tako isto težina kod žene je manja za 10 kilograma nego kod čoveka. I samo žensko novorođenče lakše je za 250 grama (3250 grama) od muškog (3500 grama).

foto: Printscreen

Najveću težinu dostiže čovek u 40. godini a žena u 50. godini. Obim grudi kod žene iznosi prema čoveku kao 7:10. Muskulatura kod žene je slabija, mlitavija i ima više potkožne masti nego kod čoveka. Delovi tela kod žene imaju više potkožne masti nego kod čoveka. Delovi tela kod žene imaju više oblik obao i okrugao nego kod čoveka. Koža je mekana, nežnija i providnija.

foto: Printscreen

Glava je kod žene manja. Mozak kod žene ima manju težinu, 22.6 grama, akod čoveka 23 grama na jedan kilogram težine tela. Štitna žlezda (guša) je veća. Tako isto manja su pluća i srce a i njegove radnje su slabije. Krv kod žene ima manju specifičnu težinu i za pola miliona manje crvenih krvnih zrnaca, a čovek ima 5 miliona u 1 kub. santimetru.

Ako k tome dodamo i razviće oplođajnih ćelija, što utiče na razviće organa i na njegove radnje, onda će nam biti jasno da je ženi dodeljen naročiti poziv u životu i da je, sa obzirom na sve to, treba poštedeti od raznih težih fizičkih radnja i uputiti je na one poslove, koji odgovaraju njenom anatomskom, fiziološkom pa i psihičkom razviću.

BONUS VIDEO:

VODITELJKA POBEGLA SA PUMPE?! Mihajlovski sipala gorivo, sela za volan, a NIJE PLATILA RAČUN! POTRAGA ZA NJOM (VIDEO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.