LOŠE VESTI ZA SVE KOJI SE NESAVESNO PARKIRAJU: Parking servis će im biti NAJMANJI PROBLEM!
Parkiranje / Ilustracija, Foto: Petar Lazović

nova ovlašćenja

LOŠE VESTI ZA SVE KOJI SE NESAVESNO PARKIRAJU: Parking servis će im biti NAJMANJI PROBLEM!

Ove izmene koje je predložio Sekretarijat za poslove komunalne milicije usvojili su gradski odbornici na nedavno održanoj sednici

Objavljeno: 18.11.2019. 09:25h
  • 4

Poslove komunalne milicije ubuduće će moći da obavljaju i komunalni milicionari bez službene uniforme, ali sa pisanim nalogom načelnika. Nalog mora da sadrži podatke o patroli, oblast kontrole, tačnu lokaciju i vreme odnosno početak i kraj planirane akcije.

Ove izmene koje je predložio Sekretarijat za poslove komunalne milicije usvojili su gradski odbornici na nedavno održanoj sednici.

Kada je za to ovlašćen zakonom, milicionar može da izda prekršajni nalog, podnese prijavu nadležnom organu za učinjeno delo, ali i da podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Protiv rešenja komunalnog milicionara, građani će ubuduće imati pravo da upute žalbu Gradskom veću u roku od 15 dana od dostavljanja rešenja.

Pripadnici komunalne milicije ubuduće će učestvovati i u obavljanju "spasilačkih funkcija i pružanja pomoći drugim organima na otklanjanju posledica elementarnih i drugih nepogoda". Milicionari će dobijati ovlašćenja kada pomoć ugroženima ne mogu da pruže nadležni gradski organi i ovlašćene organizacije.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media