MI UMETNICI SE UBISMO, A ŠTA JE OVO?! Poznatu Srpkinju duboko pogodila DEČJA PESMICA koja je podelila NACIJU (FOTO)
Dečja pesma iz čitanke za drugi razred osnovne škole, Foto: Printscreen

GORE DRUŠTVENE MREŽE

MI UMETNICI SE UBISMO, A ŠTA JE OVO?! Poznatu Srpkinju duboko pogodila DEČJA PESMICA koja je podelila NACIJU (FOTO)

Iznela svoje mišljenje o "problematičnoj" pesmu i time podigla još veću buru

Objavljeno:

Pesmica iz čitanke za drugi razred osnovne škole, koja govori o dečaku koji je bio srećan dok mu roditelji nisu kupili violinu, podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama, a ovo je podstaklo i poznatu violinistkinju Tijanu Milošević da se oglasi ovim povodom.

Naime, pojedini roditelji komentarisali su da je pomenuta pesmica "problematična", budući da se u istoj dečak žali na to što zbog sviranja violine više nije u mogućnosti da se druži sa prijateljima, dok drugi, pak, u njoj ne vide ništa sporno.

Tijana Milošević, violinistkinja i ćerka pokojnog muzičara Bokija Miloševića, ovim povodom iznela je svoje mišljenje i objavom takođe podigla buru na društvenim mrežama.

foto: Printscreen Facebook

Nije baš najjasnija poruka... Iako je teško, je l' da sviramo ili ne? Nisam dečji psiholog, ali eto teme i za njih, i za nastavnike muzičke kulture u nas. Ono što znam je da se mi umetnici ubismo da im približimo umetnost i ovu vrstu zanata i onda vidim ovu pesmu u čitanci za drugi razred osnovne škole, pa budem u kvadrilemi", počela je ona i dodala:

Da je lako svirati nije, onaj ko izabere ovaj put je večiti rob svog instrumenta, služi umetnosti, muzici i lepoti. U tom procesu ima i škripanja i suza i krvi i znoja, ali ipak ovaj negativni kontekst (ironična predstava) ne znam koliko detetu može da pomogne da zavoli nešto što jeste zdravo, plemenito, uzvišeno... Umetnost", završila je Tijana, čija objava je takođe izazvala mnogo komentara.

Tijana je, inače, u braku sa Kikijem Čauševićem dobila sina Aljošu Fivosa.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.