JUGOSLAV ĆOSIĆ OBJASNIO KO MU JE UPLATIO 249.862 EVRA: To je napad na mene, PAKUJE MI BOGOLJUB PJEŠČIĆ
Jugoslav Ćosić, Foto: Zorana Jevtić

IDU KRIVIČNE PRIJAVE

JUGOSLAV ĆOSIĆ OBJASNIO KO MU JE UPLATIO 249.862 EVRA: To je napad na mene, PAKUJE MI BOGOLJUB PJEŠČIĆ

Oglasio se direktor N1

Objavljeno:

Direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić oglasio se povodom, kako kaže, "organizovane i planirane kampanje" koju protiv njega vode "pojedini režimski mediji". On je odbacio optužbe da je "plaćeni kosovski lobista" i najavio krivične prijave protiv svih aktera te kampanje.

Kako je naveo Ćosić, agencija Keyconnection Media d.o.o. čiji je suvlasnik, osnovana je 2005. godine i registrovana je kao agencija koja se bavi televizijskom industrijom.

- Pored ostalih produkcijskih, konsultantskih, edukativnih i marketinških aktivnosti, punih 14 godina sarađuje i sa civilnim sektorom konkurišući za različite grantove kao i brojne druge agencije i produkcijske grupe. Nikad nije imala nijedan finansijski prekršaj, svi podaci o poslovanju kao i akcionarima javno su dostupni na APR-u. Kada sam 2015. zaposlen u kompaniji Adria News d.o.o. dao sam ostavku na mesto direktora Keyconnection Media kao i otkaz. Od tada pa do danas sam isključivo akcionar i nemam nikakve operativne ili upravljačke aktivnosti u Keyconnection Media", naveo je Ćosić.

Direktor N1 dodaje da se iz skena dokumenta koji je pribavljen krivičnim delom i koji je objavio Bogoljub Pješčić vidi da je Keyconnection Media sarađivao sa IREX-om i američkom ambasadom. Kaže da je IREX-ov grant od 47.432,50 USD, od pre deset godina, bio namenjen višemesečnom projektu organizacije, snimanja, produkcije, kao i emitovanja na mreži lokanih televizija Srbije, serijala javnih debata u Domu Omladine, na kojima su studenti razgovarali sa ministrima u Vladi Srbije.

"25.974.357 dinara je ukupan iznos granta američke ambasade iz fonda za pomoć medijima, za period od pet godina (2009-2013). U tom periodu Keyconnection Media je obučila oko 150 studenata novinarstva i medija. Pored predavanja medija i obuka, rezultat tog projekta je 60 televizijskih polučasovnih emisija prikazivanih u formi serijala na TV Studio B i mnogobrojnim lokalnim TV stanicama iz Mreže ANEM. Prihod od 249.862 evra Keyconnection Media je ostvarila u periodu od dve godine, na osnovu konsultantskog ugovora sa albanskom kompanijom Gener2, koja se bavi građevinskom industrijom, telekomunikacijama i retailom. Konsultantski ugovor bio je specifično vezan isključivo za osnivanje nove televizije iz Tirane A2, koja je ekskluzivni partner CNN-a i čiji je investitor Gener2. Svaka uplata je išla legalnim tokom, preko Narodne banke Srbije, na ceo iznos plaćen je zakonski porez na dobit", navodi se u saopštenju.

foto: Dragana Udovičić

Ćosić je istakao da "kampanja laži koju protiv njega vode doušnik Bogoljub Pješčić, Informer, Srpski telegraf, Alo i poslanik Marijan Rističević, ima samo jedan cilj".

"Da me diskredituje i zaplaši. Doušnik Pješčić je sken dokumenta o prihodima Keyconnection Media, koji je pribavljen krivičnim delom, objavio neposredno nakon najave gostovanja uzbunjivača iz Krušika na N1. U istom trenutku čak tri puta me je pozvao na mobilni telefon. Poruka koja mi je kampanjom poslata je da je oružje opasna tema i njen cilj je da me zastraši i ugrozi. Nikada nisam imao kontakt sa bilo kojim ili bilo čijim lobistom, pa ni sa kosovskim ili albanskim. Ova zastrašujuća kampanja je pokušaj moje javne egzekucije kao nezavisnog novinara. U zemlji u kojoj su novinari ubijani i povređivani svaka ovakva kampanja mora biti shvaćena ozbiljno i ja sam je primio veoma ozbiljno", dodaje se.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Kruševac geto

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.