DA LI JE FAKULTET POTREBAN ZA GLUMAČKU KARIJERU? Ovi poznati glumci pojavili su se na FILMU JOŠ KAO DECA
Glumci, Foto: Dragana Udovičić, Sonja Spasić, Aleksandar Jovanovic Cile, Daktilo, Printscreen Youtube

nekada i sada

DA LI JE FAKULTET POTREBAN ZA GLUMAČKU KARIJERU? Ovi poznati glumci pojavili su se na FILMU JOŠ KAO DECA

Da li su ulogu dobili na kastingu, ili zato što su poznavali nekoga iz sveta glume, ili zbog toga što su im roditelji poznati glumci?

Objavljeno: 26.01.2020. 20:33h
  • 365

Oduvek je prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti bilo teško upisati. Na teret budžeta školuje se svega desetoro studenata, dok samo njih dvoje stekne uslov za samofinansiranje.

Ipak, praksa je pokazala da postoje i drugi načini kako da uspete u svetu glume, a čemu svakako da svedoče počeci karijera mnogih naših poznatih glumaca.

Da li su ulogu dobili na kastingu, ili zato što su poznavali nekoga iz sveta glume, ili zbog toga što su im roditelji poznati glumci? Sve su to mogući načini da se pojavite na malim ekranima.

Ovo su samo neki od poznatih glumaca koji su još kao deca, svakako bez dakultetske diplome, kročili na pozorišnu i filmsku scenu.

Sa samo petnest godina, Dragan Bjelogrlić se prvi put pojavio u filmu "Boško Buha" gde je tumačio ulogu Sava Jovanovića Sirogojna. 

foto: Pritscreen

Nešto mlađi bio je Nikola Đuričko kada se prvi put pojavio u jugoslovenskoj seriji "Serija o bojama".

foto: Printscreen

Trinaestogodišnja Katarina Radivojević svima je privukla pažnju kada se 1992. godine pojavila u seriji "Policajac sa Petlovog brda" gde je glumila ćerku Sonju.

foto: Printscreen

Takođe, Nikola Kojo se prvi put pojavio u filmu "Rad na određeno vreme" gde je tumačio ulogu Ivana.

foto: Printscreen

U istoj seriji Marko Stojiljković bio je najmlađi član glumačke ekipe, a igrao je jedinog sina policajca Boška Simića. Davida je publika prosto obožavala.

foto: Printscreen

Sa sedamnaest godina, glumica Dubravka Mijatović pojavila se na filmskom platnu u ulozi Milice u filmu "Nije lako sa muškarcima".

foto: Printscreen

Vuk Kostić kao mladi glumac se pojavio u seriji "Otvorena vrata", a još tada ga je obožavala ženska populacija.

foto: Printscreen

Vukašin Marković, danas poznat po svom bendu Irie FM, nekada su sve obožavali u ulozi malog Bebana iz serije "Porodično blago".

foto: Printscreen

Još kao beba, na malim ekranima zaigra je Srđan Žika Todorović.

foto: Printscreen

Boris Milivojević proslavio se ulogom u filmu "Idi mi dođi mi", u kom je glumio dečaka Mišu. On je ovde imao svega dvanaest godina.

foto: Printscreen

Svi ovi glumci proslavili su se kao deca ili tinejdžeri, bez fakultetske diplome. Ovo nije bio slučaj samo ranijih godina, već je i danas moćuće da posatnete glumac bez akademskog obrazovanja.

Bjelogrlić Aleksej je ove godine upisao FDU, ali se pre toga pojavio u seriji svoga oca, "Žigosani u reketu". Verovatno se dobro pokazao na kastingu, pa je uloga pripala njemu.

foto: Printscreen

Predrag Vasić svojom ulogom Stanoja u filmu "Montevideo, Bog te video!" oduševio je geldaoce glumom. Tada je imao trinaest godina, a na počeo je da glumi sa svojih nepunih šest.

foto: Printscreen

Sve u svemu, ove dečije uloge svakako da su obeležile mnoga detinjstva, a takođe ostavljaju i prostor svima koji se nadaju da će se jednog dana oprobati u ulozi glumaca.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media