BOŽIDAR JE OSLOBOĐEN DUGA ZA VODU, JER NIJE BILA ISPRAVNA: Da li je ovo dokaz da je pravda u Srbiji dostižna?
Ilustracija, Foto: Profimedia / Nebojša Mandić

OSLOBOĐEN

BOŽIDAR JE OSLOBOĐEN DUGA ZA VODU, JER NIJE BILA ISPRAVNA: Da li je ovo dokaz da je pravda u Srbiji dostižna?

Navodi da meštani Ravnog Sela prikupljaju potpise na peticiju kojom traže da im se vodovod

Objavljeno: 13.11.2019. 19:06h

Božidar Caričić, gradjanin Ravnog Sela kod Vrbasa, kojeg je sud oslobodio duga za vodu jer nije ispravna za piće, izjavio je da ta presuda ne znači da je on pobedio državu, već da je država odbranila sebe, jer je primenjivala važeće zakone.

"Nisam ja pobedio državu na sudu, već je država odbranila sebe - primenjujući važeće zakone. Dve sudije koje su presudile su žene, žena me je zastupala u postupku bez naknade, tako da bih rekao da su ovu pobedu države upravo žene izvojevale", rekao je Caričić za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar.

Dodao je da nerado izlazi u javnost, ali ga je izazvalo saopštenje JKPO Komunalac iz Vrbasa, jer je vredjalo pravosudje.


"Ako se preduzeće koje je osnovala država usudi da se oglasi protiv suda i rad časnih pojedinaca kvalifikuje kao 'neka presuda koja kruži internetom', očekujem da najviši državni organi takvo ponašanje sankcionišu. Ja ne mislim da sam pobedio državu. Državu su odbranile sudije i niko nema pravo da takve presude naziva navodnima", kazao je Božidar Caričić.

Navodi da meštani Ravnog Sela prikupljaju potpise na peticiju kojom traže da im se vodovod i bunari koje su izgradili sredstvima samodoprinosa 1978. godine vrate na upravljanje, odnosno da se raskine ugovor sa javnim komunalnim preduzećem.

"Ako nisu u stanju da obavljaju uslugu za koju su angažovani - ne trebaju nam", poručuju meštani koji su do sada prikupili 650 potpisa.
Ravnoselski vodovod, kao i mnogi u Vojvodini, sagradjen je sredstvima priloga gradjana i iz samodoprinosa te je u vlasnšitvu mesnih zajednica.

Meštani od nadležnih traže da im nadoknade štetu i prekinu naplatu vode, od pravosudnih organa da presude onima koji su ih obmanjivali u pogledu kvaliteta vode i insistirali na naplati usluge samo radi lične koristi.

JKP Komunalac je ranije saopštilo da je "plaćanje usluga zakonska obaveza", a sudsku presudu u korist Caričića nazvali su "dezinformacijom" od strane "nepromišljenih i neodgovornih pojedinaca".

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media