NEĆEŠ SE UDATI, MUŠKARCI NE ŽENE DOKTORKE: Sasuo je to lekarki usred bolnice, a ironija je njegovo zanimanje!
Doktor i Sestra, Foto: Prentscren

I ONI ZNAJU??

NEĆEŠ SE UDATI, MUŠKARCI NE ŽENE DOKTORKE: Sasuo je to lekarki usred bolnice, a ironija je njegovo zanimanje!

I, očigledno, nije problem da muškarac bude promiskuitetan

Objavljeno:

"Upravo sam doživela da mi čovek kaže: 'Šteta što se nećeš udati, retko koji muškarac će da prihvati doktorku za ženu, znamo mi šta se zaista radi po bolnicama'???" tvitovala je jedna iznervirana lekarka uz komentar: "leče se ljudi, na primer, rađaju deca, operišu se, snimaju..."

Predrasude o ljudima drugačije vere, boje kože, pola, Srbima očigledno nisu dovoljne. Morali su da uvrste i one bazirane na profesiji, te je tako i ovaj muškarac koji je uvredio autorku tvita aludirao na to to da se medicinari na radnom mestu ponašaju promiskuitetno.

I, očigledno, nije problem da muškarac bude promiskuitetan, ali ako ste žena, onda vam se loše piše - stići će vas najgora kazna koju Srbin može da pojmi: Zamislite, niko neće hteti da vas oženi!

- To je mogao da kaže samo neki žešće iskompleksirani i nesigurni muškarac, koga ugrožava autoritet koji lekarsko zanimanje nosi sa sobom - napisao je neko u komentarima, a doktorka odgovorila: "Ironija je što je on farmaceut."

Da je naše društvo u 21. veku malo uznapredovalo i uzdiglo se iznad šovinističkih predrasuda i uvreda, pokazuju komentari zgražavanja, kao i komentari nekoliko muškaraca, koji doktorki, autorki tvita, nude brak.

- Slažem se da svašta možeš da vidiš, ali zašto se generalizuje, to nikad ne razumem - glasi jedan od komentara.

- Ako ima između 50 i 65 (godina), te generacije su se zaista satirale od švaleracije na radnom mestu. Ja sam bila u šoku za neke ljude sa kojima radim. I najjače je što su sad svi u fazonu "puj pike ne važi", svi su bili drugari i mnogo su se voleli, a mi danas ne znamo da se družimo.

- On polazi od sebe. Svi na svetu uvek polaze od sebe. Nesrećnik.

- To za svaku profesiju kažu. Narodu nikad, ali nikad udovoljiti.

Međutim, sudeći po komentarima, medicinari najčešće ulaze u veze međusobno, imajući u vidu da je dinamika njihovog posla naporna i da može da je razume i trpi samo neko ko iz prve ruke zna kako to izgleda i zašto je tako.

- Istina je da se doktori najviše smuvavaju i venčavaju sa drugim doktorima, ili barem medicinarima. Prosto su takve dnevne obaveze da se malo ko drugi uklapa - navodi se u jednom od komentara, a autorka tvita je to bliže razjasnila:

Ilustracija

- Zato što retko ko može da razume naš posao, odustva sa slava, rođendana i praznika. Zato idu linijom manjeg otpora i budu u braku sa nekim ko sve to razume, samim tim se izbegavaju rasprave "a što moraš ti, opet si dežurna" i tako dalje.

Ona se odazvala još jednom pratiocu koji je na primeru člana porodice primetio koliko je teško biti lekar:

- Ćerka na doktorskoj specijalizaciji, samofinansirajuća, bez dečka još uvek, bez posla do daljnjeg. To je cena za ženu doktora - napisao je on, a doktorka potvrdila.

Bilo je i onih koji su iskoristili ovu situaciju da se našale. Tako je jedan pratilac napisao da ima dve bratanice koje studiraju medicinu i ćerku koja to planira da uradi, pa će uštedeti na svadbenim poklonima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.