Božović položio venac na grob Milunke Savić: Značaj ličnog primera u kolektivnom sećanju!
Balša Božović, Foto: Beta

sećanje

Božović položio venac na grob Milunke Savić: Značaj ličnog primera u kolektivnom sećanju!

U saopštenju se ističe da je Milunka Savić bila jedna od "onih ličnosti koja nas uči šta je pravi patriotizam", šta je "ljubav prema zemlji" i šta je "ljubav prema narodu, šta je Srbija"

Objavljeno: 11.11.2019. 15:20h

Narodni poslanik Balša Božović danas je u ime Demokratske stranke (DS) i Gradskog odbora DS Beograd položio venac na grob Milunke Savić i tom prilikom podsetio na "svevremenski značaj ličnog primera u kolektivnom sećanju i istoriji", saopštila je danas ta stranka.

U saopštenju se ističe da je Milunka Savić bila jedna od "onih ličnosti koja nas uči šta je pravi patriotizam", šta je "ljubav prema zemlji" i šta je "ljubav prema narodu, šta je Srbija".

Pravi patriotizam, kako se navodi, zasnovan je na ličnom žrtvovanju i borbi za slobodu, za razliku od lažnog patriotizma koji je serviran"i devedesetih godina, a i poslednjih godina, meseci i dana, a koji je zasnovan na ličnom bogaćenju, gluposti, agresiji i žrtvovanju tudjih života".

"Zato život Milunke Savić, njena borba i njena žrtva ne smeju nikad biti zaboravljeni, jer to je način da vrednosti za koje se borila ostanu i opstanu i u našem vremenu i u našem društvu i da nas vode u našoj borbi danas", navodi se u saopštenju.

 

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media