USKORO! Na SVETOG NIKOLU otvara se put SURČIN-OBRENOVAC!
Koridor 10 je vratio Srbiju na evropsku mapu, Foto: YoutubePrintscreen/Beobuild

otvaranje novih puteva

USKORO! Na SVETOG NIKOLU otvara se put SURČIN-OBRENOVAC!

I dok se Koridorom 10 povezujemo sa regionom, "Miloš Veliki" omogućuje da se povežemo unutar zemlje..

Objavljeno:

Koridor 10 je vratio Srbiju na evropsku mapu transportnih koridora, a o tome svedoči i 60 miliona automobila koliko će njime proći ove godine, u odnosu na 34 miliona koliko smo imali 2014. Ništa manje važne su i ostale brze saobraćajnice koje povezuju različite delove Srbije, a koje će se graditi i u narednim godinama.

foto: Filip Plavčić

- Ovo je jako važna godina za ifnrastrukturu, kruna rada prethodnih godina. U avgustu smo pustili u saobraćaj autoput "Miloš Veliki". Na Svetog Nikolu, 19. decembra puštamo i jako važnu deonicu Surčin-Obrenovac - najavljeno je iz resornog ministarstva ukazujući na to da ćemo time imati 126 kilometara tog auto-puta.

I dok se Koridorom 10 povezujemo sa regionom, "Miloš Veliki" omogućuje da se povežemo unutar zemlje.

foto: Filip Plavčić

- Radimo deonicu Preljina–Požega, jako je važna jer će omogućiti da se iz Požege ide dalje ka Crnoj Gori i BiH, kao i auto-put koji smo počeli da radimo Sremska Rača – Kuzmin - saopšteno je.

foto: Filip Plavčić

Za 19. novembar najavljeno je i potpisivanje komercijalnog ugovora Ruma–Šabac–Loznica.

- Tom delu Srbije falila je brza saobraćajnica. Vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora krećemo i sa izradnjom mosta preko Save - saopšteno je.

Kada je u pitanju Moravski koridor, takođe se očekuje potpisivanje komercijalnog ugovora početak radova u okolini Kruševca. Sledeće godine očekuje se početak radova i na deonici Niš–Pločnik, na auto-putu Niš–Merdare–Priština.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.