JOVANA (17) BOLUJE OD RETKOG OBLIKA LEUKEMIJE! Utehu pronalazi u muzici, ali JOJ JE SVE TEŽE (FOTO)
Ilustracija, Foto: preentscreen

BUDIMO HUMANI

JOVANA (17) BOLUJE OD RETKOG OBLIKA LEUKEMIJE! Utehu pronalazi u muzici, ali JOJ JE SVE TEŽE (FOTO)

U toku lečenja otkrivena je mutacija koja je iziskivala uvođenje novog leka, čija jedna kutija mesečno košta 4.000 EUR

Objavljeno:

Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Jovanu Cvetić (17).

Jovana je rođena kao zdravo dete. Na kraju osmog razreda otišla je kod lekara da popuni zdravstveni list za srednju školu i tada je u krvi primećen veliki broj leukocita. U UDK Tiršova je otkriveno da boluje od hronične mijeloidne leukemije (HML).

Bolest je nije obeshrabrila, svesno i odgovorno se nosi sa znanjem da je bolesna i vodi se rečenicom: "Ništa nije nemoguće, za nemoguće je potrebno malo više vremena".

Jovana je nasmejana, druželjubiva i pozitivna osoba. Učenica je drugog razreda I Ekonomske škole u Beogradu. Utehu pronalazi u muzici, svira gitaru i klavir i član je KUD-a "Dimitrije Tucović", u kojem trenutno ne može da igra zbog zdravstvenog stanja i zbog toga joj je veoma žao.

U toku lečenja otkrivena je mutacija koja je iziskivala uvođenje novog leka, čija jedna kutija mesečno košta 4.000 EUR, a zbog višečlane porodice, njeni najbliži nisu u mogućnosti da taj lek (TASIGNA) priušte. Jovana se nada da bi uzimanjem ovog leka mogla da izbegne transplantaciju koštane srži.

Želja da putuje svetom, da bude uspešna, da radi ono što voli i da uz nju uvek budu porodica i najbolji prijatelji – razlog su da ne dozvoli leukemiji da pobedi.

Pomozimo Jovani! Upišimo 353 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Uplata na račune:

Dinarski: 160-480701-72

Devizni: EUR 00-540-0002248.1

IBAN: RS35160005400002248169

SWIFT/ BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.