SONJA (35), NJENA SVEKRVA, SIN (7) I ĆERKA (8) ŽIVE U STRAĆARI U POŽAREVCU! Nemaju KROV, po celu noć skupljaju VODU
Ilići žive u nehumanim uslovima u Požarevcu, Foto: Privatna arhiva

IDE ZIMA....

SONJA (35), NJENA SVEKRVA, SIN (7) I ĆERKA (8) ŽIVE U STRAĆARI U POŽAREVCU! Nemaju KROV, po celu noć skupljaju VODU

Očajna majka kaže kako se najviše plaši da će se zidovi srušiti jer je malter zbog vode počeo da se krnji, a vlaga je probila svuda po kući i oseća se buđ u vazduhu...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Sonja Ilić (35), njena svekrva Vera (66), sin Branko (7) i ćerka Anđela (8) žive u straćari bez krova u Požarevcu.

Porodici Ilić je potrebna svaka vrsta pomoći jer oni nemaju apsolutno ništa, pa ni krov na kući iako je sezona kiša uveliko počela. Od kad znaju za sebe, žive skromno od svekrvine penzije od 6.000 dinara i dečjeg dodatka.

Deca idu u školu, a kada su kod kuće, pomažu mami iako su jako mali.

foto: Privatna arhiva

Sin hoće da idemo da skupljamo drva zajedno, a meni bude žao, smrzavamo se stalno, ali on voli da pomaže. Najviše nam treba nov šoret i veš mašina jer veš perem na ruke. Krov nemamo, pa je svuda vlaga, a desi se da nam zbog toga nestaje struja, plašim se instalacija, očajna je majka.

Kaže kako je ipak najviše brine zima i hladno vreme i da strahuje zbog dece, a ona je na ovakav život navikla.

foto: Privatna arhiva

Živimo u ovoj straćari sa tri sobice, a u jednoj nemamo ni prozore već samo drvene ramove za iste. Stalno nam svuda prokišnjava i šerpe su nam po podu, krevetu, svuda. Po celu noć ih menjam i praznim, ne možemo ni da spavamo od zime, a svekrva se razbolela i ima problema sa plućima zbog vlage, priča Sonja za Espreso.

foto: Privatna arhiva

Ona je zamolila sve koji su mogućnosti da pomognu njoj i njenoj deci tako što će joj donirati novac za krov, a neophodan joj je i šporet na drva, izolacija u kući zbog hladnoće, ali i tople stvari za nju i decu.

foto: Privatna arhiva

Sonju možete i lično kontaktirati na broj, 061/179-0239.

Očajna majka kaže kako se najviše plaši da će se zidovi srušiti jer je malter zbog vode počeo da se krnji, a vlaga je probila svuda po kući i oseća se buđ u vazduhu.

Kaže kako deca iako su mala, vide da nešto nije u redu, kao i da ne žive kao njihovi vršnjaci. U školu idu i tamo su srećni, a kada se vrate kući čeka ih zima, kiša i promaja koja ne prestaje sve do proleća.

Porodica ima skromna primanja u vidu male penzije i dečjeg dodatka, a kada ne čuva decu i kada je zovu, Sonja čuva starije ljude po kućama za novac.

Kako dođe zima, ova porodica mora da se dovija kako da je preživi, a cela porodica priželjkuje da im se ostvari najveći san, da spavaju i da se probude u toploj sobi.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.