KOMUNALCI MERE BUKU: Kažnjavaće na licu mesta, PAZITE DOBRO!
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

postrožuje se

KOMUNALCI MERE BUKU: Kažnjavaće na licu mesta, PAZITE DOBRO!

Vesić je istakao da su u toku izmene i dopune Zakona

Objavljeno: 08.11.2019. 10:54h
  • 12

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući na Studiju B, izjavio je da je Gradsko veće prihvatilo incijativu opštine Vračar i opštinskih odbornika sa ove opštine da se pravila koja važe za rad i emitovanje muzike iz ugostiteljskih objekata koji rade u stambenim zgradama prošire na 50 metara oko zgrade.

– Godinama je u Beogradu na snazi odluka da ugostiteljski objekti koji rade u stambenim zgradama mogu da emituju muziku do 23 sata, da rade do ponoći radnim danom, a da emituju muziku do ponoći i rade do 1 sat vikendom. Sada će ta pravila da važe i za objekte koji su udaljeni 50 metara od zgrade samo na teritoriji Vračara. Ja verujem da je ovo dobara odluka jer smo imali mnogo žalbi građana na buku. Kao što je bila dobra odluka gradske opštine Vračar koju je Grad prihvatio da se zabrani da letnje bašte budu postavljene na parking mestima, jer čemu onda parking mesta. Naš posao je da radimo u interesu građana. Ova odluka će u utorak biti na dnevnom redu sednice gradske skupštine – rekao je Vesić.

Vesić je istakao da su u toku izmene i dopune Zakona o buci na osnovu koje će Komunalna milicija imati ovlašćenje da na licu mesta, bez pozivanja ovlašćene firme za merenje buke i zakazivanja merenja, kazni svaki objekat koji emituje buku višu od propisane.

– Komunalni miliocioneri imaće ručne aparate za merenje buke, odmah će praviti zapisnik i izricati kazne. Vreme je da se problem buke reši i čim stupi zakon na snagu odmah počinjemo kontrole. Nemam ništa protiv da rade i emituju muziku restorani ali ne mogu da terorišu obične ljude – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je potvrdio da će od 1. decembra biti zabranjena dostava robe prodavnicama i restoranima sa javnih površina, saobraćajnica i trotoara, tokom dana.

– Ova dostava će moći da se vrši samo noću, odnosno između 20 i 7 sati. Nećemo više gledati kako vozilima zakrče čitave trake tokom dana u špicu. Tako ćemo da zaštitimo građane. Inače, spremamo veoma tehnološki napredno rešenje za bahato parkiranje, čuvena četiri migavca, parkiranje u žutoj traci. Predstavićemo ga građanima odmah posle Nove godine. U Beogradu će se znati red, građani će biti zaštićeni, a oni koji su bahati biće kažnjeni – poručio je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.rs/Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media