DANAS STUPA NA SNAGU VEOMA VAŽAN ZAKON: Ove stvari su se ZAUVEK PROMENILE U SRBIJI!
Novi Zakon omogući će viši stepen zaštite korisnika poštanskih usluga, Foto: Stefan Jokić

noviteti

DANAS STUPA NA SNAGU VEOMA VAŽAN ZAKON: Ove stvari su se ZAUVEK PROMENILE U SRBIJI!

Skupština Srbije usvojila je ovaj Zakon krajem oktobra 

Objavljeno: 08.11.2019. 08:18h
  • 4

Zakonom o poštanskim uslugama koji danas stupa na snagu stvaraju se uslovi za veći stepen zaštite korisnika poštanskih usluga, veća odgovornost i veći broj poštanskih operatora i pošiljaoca, nove usluge, liberalizacija tržišta zato će omogućiti jednostavnije i pristupačnije servise za građane.

Kako za Tanjug kažu u JP "Pošta Srbije", posebno je unapređen aspekt bezbednosti i zaštite pošiljaka, korisnika i zaposlenih kod poštanskih operatora.

Skupština Srbije usvojila je krajem oktobra Zakon o poštanskim uslugama čiji je cilj da doprinese efikasnijem funkcionisanju poštanske mreže i unapređenju uslova pristupa toj mreži, kao i da dovede do razvoja tržišta poštanskih uslova, shodno potrebama privrede i građana.

Donošenjem ovog zakona reguliše se tržište poštanskih usluga, postiže se usklađivanje sa zakonodavstvom Evropske unije, aktima Svetskog poštanskog saveza i zahtevima Svetske trgovinske organizacije.

 

U JP "Pošta Srbije" kao najznačajniju izmenu u Zakonu o poštanskim uslugama ističu postupak evidentiranja broja lične isprave pošiljaoca prilikom prijema vrednosnih i otkupnih pošiljaka.

Ovim se obezbeđuje veći nivo zaštite za sve učesnike u tokovima poštanskog saobraćaja.

Predviđene su i kaznene odredbe, a kazne će iznositi od 10.000 do tri miliona dinara u zavisnosti o kom prekršaju je reč.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media