SPREMITE SE NA NOVE CENE PUTARINA! Otvara se istočni krak Koridora 10, OVO JE NOVA RAČUNICA
Koridor 10, Foto: Filip Plavčić

IZMENE

SPREMITE SE NA NOVE CENE PUTARINA! Otvara se istočni krak Koridora 10, OVO JE NOVA RAČUNICA

Cena putarine za deonicu Niš-Dimitrovgrad zavisiće od mesta/ naplatne stanice na kojoj se vozilo uključuje na auto-put....

Objavljeno:

Istočni krak Koridora 10 doživeće svoje svečano otvaranje 9. novembra, a osim što se većina vozača pita kako će izgledati, više od svega ih interesuje koliko će koštati putarina kako od Niša do Dimitrovgrada, tako i od Beograda do granice sa Bugarskom.

- Putarina na deonici autoputa E-75 od Niša do Dimitrovgrada se trenutno naplaćuje u otvornom sistemu, dok će se nakon izgradnje steći uslovi za uspostavjanje zatvorenog sistema naplate putarine ( sa uzimanjem magnetne kartice na ulazu na autoput i davanjem kartice na naplatu pri izlasku sa njega) i to od od Beograda do Preševa, kao i od Beograda do Dimitrovgrada (takozvani Y krak) - navode za "Blic" iz "Puteva Srbije".

Oni dalje objašnjavaju da će naplata putarine početi kada to odredi Vlada Srbije i kažu da se cena putarine određuje po pređenom kilometru koji je za prvu kategoriju vozila ( automobile i kombi vozila) do 3,5 tona iznosi 4,0728 dinara po pređenom kilometru, dok je za motocikliste koji spadaju u prvu A kategoriju cena 2,0367 dinara po kilometru.

Cena putarine će tako za deonicu Beograd-Dimitrovgrad iznositi 1.290 dinara za prvu kategoriju vozila (automobile i kombi vozila do 3.500).

Primer: Rastojanje između "petlje Tranšped" i petlje "Gradina" iznosi 315,9 kilometara, pa će cena putarine za navedenu deonicu iznositi 1.290 dinara.

Cena putarine za deonicu Niš-Dimitrovgrad zavisiće od mesta/ naplatne stanice na kojoj se vozilo uključuje na autoput.

foto: Filip Plavčić

Primer 1: Ukoliko se vozilo uključi na naplatnoj stanici "Niš sever",a isključi na na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" platiće putarinu u iznosu od 410 dinara za automobile i kombi vozila.

Primer 2: Ukoliko se vozilo u saobraćaj uključi na naplatnoj stanici "Niš istok",a uključi na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" platiće putarinu u iznosu od 380 dinara za pomenutu kategoriju vozila.

"Putevi Srbije" su za "Blic" napravili i računicu putarine do i od naplatne stanice "Preševo".

Cena putarine za deonicu Beograd- Preševo iznosiće 1.4020dinara, za prvu kategoriju vozila.

Primer: Rastojanje između petlje "Tranšped" i petlje "Preševo" iznosi 358,3 kilometra, pa će cena putarine za navedenu deonicu iznisiti 1.460 dinara za automobile i kombi vozila.

Cena putarine za deonicu Preševo-Dimitrovgrad iznosiće 1.020 dinara za prvu kategoriju vozila.

Primer: Rastojanje između petlje "Preševo" i petlje "Grdina" iznosi 249,8 kilometara, pa će putarina tako iznositi 1.020 dinara za automobile i kombi vozila.

Za sve ostale kategorije vozila računanje se vrši na sličan način,a cena putarine po kilometru za ostale kategorije je sledeća:

I kategorija (motocikli, motorni motocikli i četvorocikli): 2,0367 dinara po kilometru

II kategorija (automobil sa prikolicom, kombi vozila s prikolicom) : 6,1091 dinara po pređenom kilometru

III kategorija (manji kamioni i manji autobusi do 3.5 tone): 12,2183 dinara po pređenom kilometru

IV kategorija (Šleperi i autobusi na sprat sa dodatkom za prtljag): 24,4366 dinara po pređenom kilometru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.