OVO SU BILI POSLEDNJI TRENUCI MALE NAĐE! Umrla je od morbila, bol njene mame NE PRESTAJE (FOTO)
Nađa Petrović, Foto: Preentscreen

PRETUŽNO

OVO SU BILI POSLEDNJI TRENUCI MALE NAĐE! Umrla je od morbila, bol njene mame NE PRESTAJE (FOTO)

Majka se podsetila kako su izgledali meseci dok je pokušavala da pomogne svom detetu da se izbori za život

Objavljeno:

Devojčica Nađa Petrović (2) iz Kragujevca, preminula je od morbila 4. aprila 2018. godine na Institutu za majku i dete. Dete se svom snagom koju je imalo borilo za život, ali je borbu ipak izgubilo. Posle godinu i po godine od smrti, njene roditelje najteži gubitak boli kao i prvog dana. Majka Dragana objavila je fotografije iz jedne od poslednjih šetnji sa devojčicom, koja je ubrzo posle toga preminula.

Na fotografijama je Nađa nasmejana, ali se vidi da joj je kosica već opala.

- Šetnja u parkiću iza Instituta za majku i dete, 2017. godina. Sve bih dala za još jednu šetnju samo. Samo što te ovog puta ne bih držala za ruku, već bih te nosila do iznemoglosti i nikada ne bih spustila - napisala je Dragana ispod dve fotografije.

Podsetila se kako su izgledali meseci dok je pokušavala da pomogne svom detetu da se izbori za život.

- Znaš, nikad mi nije bilo teško i naporno, meseci provedeni u bolnici, silne neprospavane noći, odlasci u razne klinike i bolnice kilometrima daleko od kuće, ništa mi nije bilo teško. Bila si mi sve, i ja tebi. Nas dve smo znale samo jedna za drugu, ovaj svet je bio samo naš. Sve bih ponovo, samo da sam sa tobom. I da mogu da vratim vreme da te rodim ponovo, i da znam šta će se desiti, rodila bih te opet.

- Ti si moje najmilije, moje najvoljenije biće, i ako više nisi sa mnom, ljubav je ista. Ti samo spavaš, zaspala si i spavaš. A kada dođe dan, probudićeš se, a ja ću stajati pored tebe. Do tvog ponovnog dolaska, milo moje, mislim na tebe - napisala je Dragana na kraju.

Podsetimo, mala Nađa preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr. Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana. Dok je ležala na Odeljenje intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila. Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Nakon toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa...

Borba za njen život trajala je 3 meseca, ali je devojčica nažalost preminula 4. aprila 2018. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.