OSVANUO MURAL SRPSKA ATINA: Zamenio je čuveni Remedov mural, građani BESNI! (FOTO)
Mural, ilustracija, Foto: 021.rs

šta vi mislite?

OSVANUO MURAL SRPSKA ATINA: Zamenio je čuveni Remedov mural, građani BESNI! (FOTO)

Na muralu je na vrhu nacrtan i Grb Novog Sada uz natpis "Od Srpske Atine... do Evropske prestonice kulture", a kao autor je potpisano Udruženje građana "Bute dobri"...

Objavljeno: 13:05h

Mural bez imena osvanuo je na zidu u Gimnazijskoj ulici u Novom Sadu na jednoj zgradi koja se ne nalazi u najboljem stanju.

Naime, sve do skoro tamo se nalazio mural "The only truth" francuskog umetnika Gijoma Alba Remeda, dok ga nepoznati počinioci nisu prekrečili 2017. godine.

Sada se tamo nalazi novi mural koji po svemu sudeći prikazuje Njegoševu ulicu sa viđenijim predstavnicima srpskog naroda iz XIX veka.

Na muralu je na vrhu nacrtan i Grb Novog Sada uz natpis "Od Srpske Atine... do Evropske prestonice kulture", a kao autor je potpisano Udruženje građana "Bute dobri".

Mnogi korisnici Tvitera su prokomentarisali kako ništa ružnije nisu videli, kao i da je u pitanju nacionalistički čin.

Na muralu se nalaze crteži Svetozara Miletića, Đure Jakšića i Jovana Jovanovića koji stoje sa desne strane, zatim Koste Trifkovića i Laze Kostića u pozadini i sa leve strane u kočijama Marije Trandafil i Milice Stojadinović Srpkinje.

Podsećamo, od 2017. godine i protesta građana do danas nisu pronađene osobe koje su prekrečile Remedov mural, a u znak protesta nepoznate osobe su tokom više meseci na tom mestu iscrtavale takozvani "kural".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.