KRKOBABIĆ HOĆE DA PONOVO UVEDE RADNE AKCIJE: Mladi iz grada treba da vide KAKO IZGLEDA ŽIVOT NA SELU
To je ponovo u modi, Foto: Risto Kostov

VAŽAN SASTANAK

KRKOBABIĆ HOĆE DA PONOVO UVEDE RADNE AKCIJE: Mladi iz grada treba da vide KAKO IZGLEDA ŽIVOT NA SELU

Sastanku je prisustvovao i ko predsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, akademik Dragan Škorić

Objavljeno: 11:10h

Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije sastao se danas u Palati Srbija sa predsednikom Saveza udruženja učesnika ORA (Omladinske radne akcije) Srbije Momčilom Talijanom i razgovarao o mogućim vidovima saradnje ovog udruženja sa Nacionalnim timom za preporod sela Srbije.

“Omladinske radne akcije su ponovo u modi. Istrazivanja pokazuju da svaki peti mladi čovek u Srbiji hoće da ide na radnu akciju. Nacionalni tim za preporod sela Srbije računa na njih.

” izjavio je Krkobabić nakon današnjeg sastanka i najavio Memorandum o saradnji sa ovim udruženjem u cilju što efikasnije realizacije Programa preporoda sela Srbije.

Talijan je istakao spremnost udruženja da se uključi u ovu akciju i objasnio da ova krovna organizacija ima u svom sastavu 24 ogranka širom Srbije i već je sprovodila različite akcije po regionima „Želimo da obnovimo tradiciju omladinskih radnih akcija i samoorganizovanja građana za društveno koristan rad i da aktivno doprinesemo obnovi seoskih domova kulture, puteva, škola, spomenika...“ .

foto: Risto Kostov

Ministar i predsednik udruženja ORA složili su se da očekuju da se na ovaj način doprinese i podizanju optimizma za ovako važan posao, od nacionalnog značaja. „Moramo zaustaviti gašenje sela Srbije, jer će sa njima nestati i cela Srbija“ rekao je ministar.

Sastanku je prisustvovao i ko predsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, akademik Dragan Škorić koji je izjavio „Radne akcije posebno doprinose motivaciji mladih ljudi, hajde da mlade iz gradova pomerimo iz kafića u lepote Srbije, gde bi zajedno sa mladima iz sela radili nešto korisno, nešto naučili a možda se i neko od njih opredeli da tamo i ostane“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.