NOVAC ZA HELENINO LEČENJE JE SAKUPLJEN, ALI SU ISKRSLI NOVI NEPREDVIĐENI TROŠKOVI: Vaša pomoć je neophodna
Bolnice je plaćena, Foto: Privatna arhiva

BORBA SA VETRENJAČAMA

NOVAC ZA HELENINO LEČENJE JE SAKUPLJEN, ALI SU ISKRSLI NOVI NEPREDVIĐENI TROŠKOVI: Vaša pomoć je neophodna

Sada malena Helena u Parizu bije najtežu bitku sa svojih četiri godine

Objavljeno:

Novac za lečenje četvorogodišnje Helene Gavran iz Foče pre nekoliko dana konačno je prikupljen.

- Uspeli smo!

S ovom porukom obratila se javnosti srećna porodica, jer je novac za malu Heli sakupljen zahvaljujući ljudima dobre volj, a porodica sada može da se uhvati u koštac sa bolešću koju ima mala devojčica, bez dodatnih briga o tome kako će platiti lečenje.

Prema rečima Helenine mame Katarine, novac koji je sakupljen pokriva fakturu bolnice koja je data porodici.

- Skupili smo novac hvala Bogu i dobrim ljudima i pre roka koji nam je dat, sad ostaje novac koji je potreban za boravak ovde i dodatne troškove, kao što su na primer injekcije "granocit" koje dnevno plaćamo 43 evra i dolazak sestre da joj ih da koji je 15 evra, lekove koje pije isto tako sami kupujemo.

- Potrudićemo se da dalje akcije koje su bile planirane održimo iz tog razloga, a naravno ako posle lečenja ostane neki novac na Heleninom računu biće prosleđen na neko drugo dete - rekla je Katarina i u prilog tome poslala nalaze iz bolnice.

Kako kaže, novac im je i dalje potreban zbog svih troškova koje porodica i dalje ima, a u prilog tome poslali su nam račune iz apoteke, račune za injekcije i potvrdu da su iste plaćene, kao i da Helena dobija terapiju van bolnice.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

- Održaće se još tih par akcija koje su već isplanirane, a jednu koja će se održati u Šimanovcima smo vec preusmerili na Petrino lečenje - zaključuje Helenina mama Katarina.

Mala Helena Gavran bila je vesela i zdrava riđokosa devojčica, sve dok nije počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svet došla njena najmlađa sestra, treća kćerkica u porodici.

U avgustu joj je dijagnostifikovan hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za njen dalji oporavak, budući da je tumor maligni, pružilo je lečenje u inostranstvu.

Sada malena Helena u Parizu bije najtežu bitku sa svojih četiri godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.