NA DANAŠNJI DAN PRE DVE GODINE KROČILA SAM U ESPRESO: Neke stvari su zaista neprepričljive
Lidija Stoisavljević, Foto: Privatna arhiva

S ONE STRANE NASLOVA

NA DANAŠNJI DAN PRE DVE GODINE KROČILA SAM U ESPRESO: Neke stvari su zaista neprepričljive

Pa, da se vratimo dve godine u prošlost

Objavljeno:
Lidija Stoisavljević

- Na današnji dan pre dve godine sam kročila u Espreso.

- Super! Piši tekst.

- Ali moram da budem iskrena.

- Budi iskrena, ali moraću ja da ga pregledam.

Ovako je jutros počeo moj razgovor sa zamenikom glavnog i odgovornog urednika Igorom Ćuzovićem, pa ako u ovom tekstu primetite da je sve sjajno i bajno, on je kriv. Šalim se.

Ali da se vratimo dve godine u prošlost.

foto: Aleksandar Stojanovic

Kraj studija, rad u hostelu (i očaj zbog poslodavca, ne zbog posla) i volontiranje na nekoliko portala naterali su me da svakodnevno listam oglase, pišem mejlove, kucam na vrata. I baš dok sam odrađivala još jednu smenu recepcionera, pozvala me je Irena iz Adria Media Grupe.

Došla sam na razgovor, uradila neke testove i 1. novembra iz HR-a dovedena u Espreso. Saši Stajiću, glavnom i odgovornom uredniku portala, bilo je pomalo neverovatno što sam se opredelila da radim Showbiz rubriku, a ne informativu. Nisam mu tad rekla da sam odabrala "manje zlo".

Da me ne shvatite pogrešno, ovaj izraz sam naravno upotrebila u prenesenom značenju. Hronika me isuviše potresa, politika me ne zanima da o njoj pišem, društvo je isuviše širok pojam, a i brate, odrasla sam uz Zvezde Granda, neću da lažem.

Tri meseca prakse može da počne. Stajić me upoznaje s urednicom rubrike, Natalijom Atanacković. Na prvi pogled se uplašim žene i pomislim kako mi rad s njom i neće biti baš prijatan. Sad mi je omiljeni saradnik i šef.

foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

Počela je borba za to da tu ostanem i postanem stalni deo tima. Sigurna sam bila u sebe, ali nisam bila u drugu stranu, jer sebe poznajem, a ljude i način funkcionisanja u Espresu ne.

Da ne dužim mnogo, čim pišem ovaj tekst, znači da smo se Espreso i ja fino skontali, iako sam prva dva meseca bila prilično rezervisana i povučena.

Sigurno vam neću pisati šta se sve izdešavalo protekle dve godine, jer se u jednom danu desi toliko stvari, da dve godine verovatno mogu stati u jedan osrednji roman, a i neke stvari su neprepričljive.

Ako ste mislili da filmovi preuveličavaju u prikazivanju redakcija, varate se. Možda čak i ublažavaju. Još je uzbudljivije (i stresnije) kad ste neposredno prisutni.

Probudite u sebi osobine kojih niste bili svesni, naučite da radite više stvari istovremeno, naučite da radite nebrojano mnogo stvari, kako za život, tako i za posao, na dnevnom nivou upoznajete mnogo ljudi, kako kolega, tako i spoljnih saradnika i sagovornika, ukratko rečeno, stičete bogatstvo, ali ne materijalno.

Doći će i to jednog dana, nadam se. :)

Bonus video

OBRAĆANJE AMBASADORA EU SEMA FABRICIJA NA SVEČANOM OTVARANJU PALATE PRAVDE


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.