NAŠ PILOT JE LETEO MIGOM 29: Na 1000 metara, kamera je zabeležila nešto neverovatno! (VIDEO)
Foto iz snimka, Foto: Printscreen/youtube

GENIJALNO

NAŠ PILOT JE LETEO MIGOM 29: Na 1000 metara, kamera je zabeležila nešto neverovatno! (VIDEO)

Srpski pilot koji je upravljao višenamenskim lovcem MiG-29 kamerom je ovekovečio svoj let

Objavljeno:

Grupa lovačkih aviona MiG-29 koja se nalazi u sastavu srpskog ratnog vazduhoplovstva izvela je trenažni let iznad severnog dela Republike Srbije.

Ova grupa je poletela sa poletno-sletne staze vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", koji se nalazi u Batajnici. Srpski pilot koji je upravljao letelicom deo je čuvene 101. lovačko-avijacijske eskadrile "Vitezovi".

Poseban utisak je ostavio prelet iznad kuće jednog od pilota koji je upravljao moćnom borbenom letelicom.

- Moja kuća sa 1.000 metara nadmorske visine - piše na video-snimku.

Naime, ova grupa je prilikom izvođenja svog zadatka preletela preko grada Inđija. Ovo naseljeno mesto se nalazi u neposrednoj blizini aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".

MiG-29 (NATO klasifikacija Fulcrum) je sovjetski/ruski lovački avion četvrte generacije. Njegova osnovna namena su lovačko-presretačka dejstva u cilju uspostave efektivne kontrole nad vazdušnim prostorom. Osposobljen je za borbu protiv širokog spektra vazdušnih ciljeva, gde je zahvaljujući svojim izuzetnim manevarskim sposobnostima veoma opasan u bliskoj vazdušnoj borbi, u svim meteo uslovima – dan/noć.

Ratno vazduhoplovstvo Vojske Srbije raspolaže sa 14 letelica ovog tipa, od čega je šest donirano iz Ruske Federacije, a četiri iz Republike Belorusije. U bliskom vremenskom periodu ovi avioni treba da se modernizuju na napredni standard. Posle ove modernizacije Vojska Srbije će u svom arsenalu imati univerzalne borbene letelice za realizaciju najsloženijih lovačko-bombarderskih zadataka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.