Ultra izazov te vodi na najveću žurku na planeti - karneval u Rio de Žaneiru 2020!
Foto: Promo

osvoji nagrade

Ultra izazov te vodi na najveću žurku na planeti - karneval u Rio de Žaneiru 2020!

Sve što je potrebno jeste da prihvatiš Ultra izazov, a kako da se prijaviš ili saznaš više o konkursu, pogledaj na linku ovde

Objavljeno:

Ultra nagradni konkurs i prilika da osvojiš besplatno putovanje za dvoje na karneval u Rio de Žaneiru 2020 traje sve do 21. novembra ove godine.

Sve što je potrebno jeste da prihvatiš Ultra izazov, a kako da se prijaviš ili saznaš više o konkursu, pogledaj na linku ovde. Pored glavne nagrade i putovanja u Rio, svake nedelje tokom trajanja konkursa očekuju te i vredne robne nagrade.

Svake godine čuveni karneval u Riu okupi na milione ljubitelja dobre zabave širom sveta, a mi izdvajamo šta je to što karneval u Riu čini spektaklom za pamćenje i kako sve možeš da se provedeš na ovoj najvećoj žurci na planeti.

Doživi nepresušnu energiju sambe

Brzi ritmovi sambe, raskošne parade, kostimi i koreografije od kojih zastaje dah, slika koju svi imamo pred očima kada se pomene karneval u Riu, ujedno je i najspektakularniji deo karnevala. U defileu i takmičenju za titulu najboljih izvođača sambe, učestvuju škole ovog tradicionalnog plesa koji potiče iz Brazila. Pored glavne, takmičarske parade, u Riu se tokom karnevala na otvorenom organizuju brojni koncerti i nastupi na kojima možeš da zaigraš sambu i prepustiš se veseloj energiji ovog ritma.

foto: Promo

Zapleši na najvećoj žurci na svetu

Tokom karnevala sve je podređeno zabavi i dobroj energiji opšteg slavlja. Tako su ulične parade i žurke veliki deo karnevala, a procenjuje se da ih ima više od 500 širom grada. Ove žurke se zovu “blocos” i dešavaju se baš svuda: od fantastičnih tropskih plaža do brojnih kvartova Ria i ima ih dovoljno za svačiji ukus. Za najveću koja se dešava u srcu grada kažu da okupi i oko million ljudi. Ceo grad slavi uz igru i dobru muziku i sve što je potrebno je da se samo pridružiš veseloj povorci po svom izboru.

foto: Promo

Zaigraj odbojku i fudbal na pesku

Ili se jednostavno ispruži na topao pesak i uživaj, jer februar je pravi letnji mesec u Riu gde se nalaze neke od najčuvenijih i najlepših plaža na svetu. Kopakabana, Ipanema, Prainha i brojne plaže u okolini nezaobilazne su za potpuni doživljaj lokalne kulture uživanja u životu. Oprobaj se u vodenim sportovima, obavezno zaigraj tradicionalno omiljenu odbojku ili fudbal na pesku, uživaj u suncu i pogledu na okean ili se pridruži nekoj od spontanih žurki, čestoj pojavi na plažama Rio de Žaneira.

foto: Promo

4. Probaj feižoadu, pastel, brigadairos, pao de keižo i kajpirinju

Gastronomska scena Ria prilagođena je za svačiji ukus i džep, a tokom karnevala, pretvara se u jednu od najvećih i najraznovrsnijih na svetu. Od čuvene feižoade, gustog crnog pasulja sa mesom, lokalnih punjenih peciva, mesa sa ražnja, hleba sa sirom i ultra čokoladom bogatih poslastica, do sorbea od asai bobica koje su ovde domaće voće, tradicionalna lokalna kuhinja ima za svakoga ponešto. Tropski kokteli su obavezni, i naravno, šoljica čuvene brazilske kafe.

5. Upoznaj “čudesni” Rio

Grad muzike, pesme, igre i mesto koje slavi umeće uživanja u životu, Rio de Žaneiro ne nosi bez razloga nadimak “čudesni”. Grad pun zadivljujućih kontrasta, bogate kulture i prirodnih lepota, Rio je i dom terena na kojem je Pele dao svoj hiljaditi gol, legendarne Marakane koja u svom muzejskom delu čuva otiske stopala Zika, Ronalda, Romaria, Edmunda i naravno, Pelea. U Riu se pored fantastičnih tropskih plaža, smestila i jedna od najvećih urbanih šuma u svetu, park prirode i kišna šuma Tižuka. Iz srca ove tropske šume, uzdiže se verovatno i najpopularnija atrakcija grada, brdo Korkovado sa 30 metara visokom statuom Hrista spasitelja i vidikovcem sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na Rio de Žaneiro.

Karneval u Riu 2020. počinje 21. i traje do 26. Februara, a za šansu da osvojiš besplatno putovanje za 2 osobe na karneval u Rio 2020, prijavi se na Ultra nagradni konkurs ovde.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.