ČUČKOVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE I RADNICIMA DONEO PRASE: Učenicima uskoro nove učionice, kabineti i fiskulturna sala!
Čučković posetio gradilište, Foto: Opština Obrenovac

sve ide po planu

ČUČKOVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE I RADNICIMA DONEO PRASE: Učenicima uskoro nove učionice, kabineti i fiskulturna sala!

Direktorka škole Vera Đorđević je podsetila da su ovu školsku godinu učenici iz izdvojenog odeljenja započeli u matičnoj školi

Objavljeno:

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je sa svojim saradnicima obišao gradilište i po srpskom običaju radnicima doneo pečeno prase.

Od polaganja kamena temeljca radi se predviđenom dinamikom kako bi već sledeće školske godine, oko 200 učenika izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, dobilo nove učionice, kabinete i fiskulturnu salu.

Direktorka škole Vera Đorđević je podsetila da su ovu školsku godinu učenici iz izdvojenog odeljenja započeli u matičnoj školi.

– Tokom leta smo napravili dobre dogovore sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac. Svim učenicima je obezbeđen prevoz, posebno smo vodili računa o učenicima mlađih razreda, njih smo smestili u među smenu i oni imaju autobuski prevoz nezavisno od ostalih i to za sada funkcionište bez problema. U matičnoj školi deca imaju i kabinetsku nastavu i mogućnost produženog boravka i celodnevne nastave. Na naše veliko zadovoljstvo, zahvaljujući angažovanju predstavnika opštine, naši učenici u Zvečkoj će sledeće godine imati jednu od najmodernijih škola – zaključila je Vera Đorđević.

foto: Opština Obrenovac

Čučković je ovom prilikom istakao da je ponosan što se i ovim projektom dokazuje da je Obrenovac najveće gradilište u Srbiji.

– Sve ovo što radimo i u Skeli, Grabovcu i Zvečkoj je da bi bilo što više đaka, da se roditelji opredeljuju za veći broj dece, i da održivi razvoj, koji će biti najveći izazov u 21. veku i ovde i za celu Srbiju, znači da ljudi ostanu na svom ognjištu i da ovde zajedno gradimo našu Srbiju – kazao je Čučković.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić je rekao da će škola u Zvečkoj biti ubedljivo najlepša škola u Obrenovcu i dodao da je to intencija vlasti bila da se potpuno izjednače uslovi rada za decu koja se školuju u gradu i za decu koja se školuju u selu.

foto: Opština Obrenovac

Petar Lalić, predsednik Saveta mesne zajednice Zvečka je izrazio zadovoljstvo povodom mnoštva radova širom sela. Podsetio je na radove na izgradnji kanalizacione mreže duž Valjevskog i Šabačkog puta i najavio da će uskoro krenuti asfaltiranje ulica u kojima je izvršena priprema za asfalt.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković je predstavnicima mesne zajednice poručio da imaju vremena i priliku da se sa velikim brojem sportskih klubova koji egzistiraju na njihovoj teritoriji dogovore o uslovima korišćenja buduće fiskulturne sale.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta gradske opštine Obrenovac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.