ZBOG KIŠE I MAGLE SE MENJAJU PRAVILA! Spremite se za ZIMSKE USLOVE VOŽNJE!
Zima, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

AMSS

ZBOG KIŠE I MAGLE SE MENJAJU PRAVILA! Spremite se za ZIMSKE USLOVE VOŽNJE!

Na putničkim terminalima na graničnim prelazima takođe nema zadržavanja, dok na teretnim terminalima vozila čekaju po više sati

Objavljeno:

Poslednji dani oktobra, dolazak hladnijih dana, česta pojava magle i sumaglice uz povremeno slabu kišu nagoveštavaju početak zimskih uslova vožnje i dolazak perioda u kojem će promenljivi i zahtevniji vremenski uslovi otežavati vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Danas će povremeno slaba kiša uslovljavati mestimično mokre kolovoze, ali tokom jutra i večeri povremena magla i niska oblačnost preko planinskih prevoja može dodatno usporavati saobraćaj, te zato iz AMSS upozoravaju vozače da budu oprezniji.

Iz AMSS podsećaju da zimske gume od 1. novembra spadaju u zakonsku obavezu u zimskim uslovima kada na kolovozu ima snega, leda i poledice.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na putničkim terminalima na graničnim prelazima takođe nema zadržavanja, dok na teretnim terminalima vozila čekaju po više sati.

Na Batrovcima na izlazu iz zemlje kamioni čekaju četiri sata, na Kelebiji dva sata, na Horgošu sat i po, a na prelazima Bačka Palanka i Sremska Rača oko sat vremena.

Iz AMSS podsećaju da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulaz i izlazu iz Mađarske i Hrvatske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.