MAJKA SLAVICA JE POSLE 4 GODINE ZAGRLILA SVOJU DECU: Cela Srbija PLAČE! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

dugoočekivani trenutak

MAJKA SLAVICA JE POSLE 4 GODINE ZAGRLILA SVOJU DECU: Cela Srbija PLAČE! (VIDEO)

Sva dešavanja na Aerodromu "Nikola Tesla" možete da pratite u našem lajv blogu

Objavljeno: 11:10h

Slavica Burmazović danas će posle četiri godine videti svoju otetu decu. Tokom svih tih godina mogla je samo da priča sa njima putem telefona, a pomoć je na kraju tražila od države Srbije.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta Slavica se nalazi u VIP salonu Aerodroma "Nikola Tesla" i iščekuje da njena deca pristignu.

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

Rekla je kako je danas prvi dan ostatka njihovih života, a posebno se zahvalila ministru Ivici Dačiću i državi jer su "uradili sjajnu stvar".

- Danas je prvi dan ostatka naših života. Hvala vam svima. Posebno hvala ministru i državi uradili su sjajnu stvar. Doći će vreme kada ću reći sve, sada me pustite da uživam u susretu sa decom - rekla je Burmazovićeva za Espreso.co.rs.

Dodala je kako se nada da nijedna majka neće proći kroz ovo kroz šta je ona prošla.

Sva dešavanja na Aerodromu "Nikola Tesla" možete da pratite u našem lajv blogu

10.26 - Majka Slavica trenutno je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem iza zatvorenih vrata. Svi nestrpljivo iščekuju da se pojave deca.

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

10.41 - Deca Slavice Burmazović stigla su na Aerodrom "Nikole Tesle".

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

10.43 - Uz odobrenje predsednika Vučića hteli smo na sve načine da vratimo decu. Srećom sve je završeno posredstvom iračkog ministra - rekao je Dačić.

10.48 - Slavica Burmazović posle četiri godine odvela je svoju decu kući.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

Podsetimo, Slavica Burmazović već četiri godine nije videla svoje dve ćerke i sina, pošto ih je njen bivši suprug, Turčin Ejup Sabri Jundžu, odveo iz Srbije! Jundžu je njihovu decu Ajšu (14), Esmu (13) i Tarika (7) bez Slavičine dozvole poveo sa sobom u Tursku u avgustu 2015. godine, a ona ih je otad videla samo jednom, u maju 2016.

Slavica je uspela da pronađe svoju decu u Iranu, u Teheranu, gde ih je otac odveo prošle godine. Sa sinom i ćerkom čula se telefonom, ali joj bivši muž nije dozvoljavao da ih vidi. Iako su turski sudovi davno presudili da deca treba odmah da budu vraćena u Srbiju.

Nije joj dozvoljavao da vidi svoju decu, već samo da priča sa njima telefonom, a za mogućnost da pusti decu da dođu kod majke u Srbiju nije želo ni da čuje.

Ejup Sabri Jundžu bivši suprug Slavice Burmazović odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku. Iako su prvostepenom presudom suda deca u martu 2016. godine vraćena majci, otac je napustio Tursku i odveo ih u Iran.

Najstariju ćerku Esmu, tada dvanaestogodišnjakinju, nameravo je da uda u Iranu, pričala je Slavice moleći za pomoć ispred Vlade Srbije.Turski sud je 2016. godine doneo presudu da se Slavičina i Ejupova deca Esma, Ajša i Tarik vrate u Srbiju sa majkom. Presuda je postala pravosnažna u septembru 2016.

Prvo se Tarik izjasnio da želi da živi sa majkom Slavicom, a potom i obe ćerke. Kada je sudija obavestio Ejupa da deca žele da žive sa majkom, on je rekao da to može da razume.

Ejup je na sudu izjavio kako shvata da su ćerka i sin mali i da im je potrebna majka, pa je Slavici nudio da na svakih 15 dana dolazi u Tursku o njegovom trošku i vidi decu.

Za vreme suđenja saslušani su maćeha i komšije Jundžuovih, a psiholog, pedagog i socijalni radnik razgovarali su s decom i utvrdili da su deca neuhranjena, maltretirana i zlostavljana.

- Kad god smo dolazili na Ejupovu adresu, nikog nije bilo kod kuće. Nije se odazivao na naše pozive - ispričala je tada socijalna radnica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.